Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra B 2001 2.2 DTI - potrzebny motodoktor z Poznania

Featured Replies

Napisano

Na wstepie WITAM smile.gif Po sasiedzku, bo z Fiacika przesiadam sie wlasnie na Opla. Padlo na Viki jak w temacie. Problem taki, ze zimna nie pali. Kreci, kreci, na sekunde jakby chciala zapalic i nic - tylko kreci. Raz narazie odpalona na Plak, ciepla palila z miejsca. Zanjomy na poczatku cos mi tam pogrzebal ponoc w przewodach paliwowych, bo poprzedni wlasciciel mogl cos spie*** przy wymianie filtra paliwa. Stwierdzil, ze niby sie najprawdopodobniej tylko zapowietrzala.

Potrzebny dobry, zaufany motodoktor, z Poznania lub okolic. Ma ktos takiego do polecenia ?

Napisano

a czy jak krecisz to z rury leci dym?

czy świece sprawdzałeś?

są jakies błędy?

jak postawisz auto tyłem wyżej to pali lepiej?

Napisano
  • Autor

Teraz juz nie sprawdze bo aku rozladowany, ale faktycznie - nie zwrocilem uwagi na dymy.

Inaczej postawic tez nie probowalem. Viki swiezo kupiona i dosc szybko zaczela takie problemy robic. Chociaz z poczatku ideal... Znajomy sprawdzal mi tylko swiece, ale na cieplym silniku ktory i tak juz palil - ze swiece niby OK. Inaczej auta stawiac nie mialem okazji. Teraz i tak odpalic nie chce, na plaka (mam nadzieje) odpali...

Napisano

> odpalic nie chce, na plaka (mam nadzieje) odpali...

Uważaj z kręceniem na sucho, bo zaraz będziesz pompę robił i będzie płacz. Auta nie odpala się notorycznie z plaka old.giffacepalm.gif

Sprawdzić w pierwszej kolejności wężyki przelewowe !!!!!!!!!!! Potem obudowę filtra paliwa i przewody paliwowe, Jeśli to ok to świece, ale ich pad będzie sygnalizowała kontrolka na desce ok.gif

Napisano
  • Autor

Akcja plak na szczescie wykonana byla tylko raz jak do tej pory. Ale jakos trzeba to to odpalic, zeby do motodoktora dojechac...

Napisano

> Akcja plak na szczescie wykonana byla tylko raz jak do tej pory. Ale jakos trzeba to to odpalic,

> zeby do motodoktora dojechac...

posprawdzaj to wszystko co wyżej a nie bedziesz musiał jechac do zadnego doktora...

te silniki niestety lubią zapowietrzać się, chociazby poprzez wspomniane przez skalka przelewy...

druga sprawa zapowietrzaja sie tez czesto jak jest mało paliwa w baku- blisko rezerwy

Napisano

zlosnik.gif Tanio nie będzie

świece,przelewy ,obudowa filtra ,trawersy , oring na korku w pompie , pompa . Generalnie tak wygląda to w kolejności sprawdzania grinser006.gif postaw go dupą do góry to pewnie bedzie odpalał grinser006.gif

Napisano

Jak zalecane sposoby nie pomogą to uderz do kolegi który napisał posta wyżej. Zobacz co Bodzlo ma w tytule grinser006.gif. A jak nie to jest jeszcze taki warsztat na Piątkowie bo robi Ople. Teraz nazwy nie pamiętam, ale póżniej wrzucę nazwę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.