Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lutowanie kabli głośnikowych do końcówki rca

Featured Replies

Napisano

Proszę o pomoc w przylutowaniu kabli głośnikowych do końcówki cinch. Kupiłem sobie głośniki do telewizora, które miają dziwne końcówki dell-a. Żeby je podłączyć uciąłem końcówki dell-a i przylutowałem do końcówki cinch. I tu zaczyna się problem bo głośniki nie grają. Jak prawidłowo należy przylutować kable (jeden czerwony, drugi czarny) do końcówki cinch? W końcówce są dwa miejsca do przylutowania kabla, czerwony przylutowałem do tego dłuższego bolca, czarny do krótszego. Czy coś źle zrobiłem, czy szukać w telewizorze przyczyny?

Napisano

Jesli masz takie RCA, o ktorych mysle, to kazde glosniki nie beda Ci graly. Te RCA, pod ktore podlaczasz glosniki, to analogowe wyjscie do podlaczenia wzmacniacza. Jest tam za mala wartosc napiecia sygnalu wyjsciowego aby glosniki Ci zagraly, a do tego wielkosc ta jest niezmienna i niezalezna od poziomu glosnosci, ustawionego w tv.

Napisano
  • Autor

> Jesli masz takie RCA, o ktorych mysle, to kazde glosniki nie beda Ci graly. Te RCA, pod ktore

> podlaczasz glosniki, to analogowe wyjscie do podlaczenia wzmacniacza. Jest tam za mala wartosc

> napiecia sygnalu wyjsciowego aby glosniki Ci zagraly, a do tego wielkosc ta jest niezmienna i

> niezalezna od poziomu glosnosci, ustawionego w tv.

Są to zwykłe końcówki kupione w markecie. Czyli pozostaje mi tylko podłączenie głośników przez wzmacniacz? Wynika z tego, że dell w swoich tv dodaje jakiś wzmacniacz, jeżeli oryginalnie można je podpiąć dwiema końcówkami do tv.

Napisano

> Są to zwykłe końcówki kupione w markecie. Czyli pozostaje mi tylko podłączenie głośników przez

> wzmacniacz? Wynika z tego, że dell w swoich tv dodaje jakiś wzmacniacz, jeżeli oryginalnie

> można je podpiąć dwiema końcówkami do tv.

A jaki masz opis przy tych RCA w tv??

Napisano
  • Autor

> A jaki masz opis przy tych RCA w tv??

Analogowe wyście audio (z instrukcji), cyfrowe jest tylko optyczne.

Napisano

> Analogowe wyście audio (z instrukcji), cyfrowe jest tylko optyczne.

No to jest wyjscie pod ktore mozesz podlaczyc wzmacniacz, a nie same glosniki. Ale jesli mialbym wybierac i bylaby mozliwosc podlaczenia jakiegos wzmacniacza z wejsciem cyfrowym, to wybralbym ta opcje.

Napisano
  • Autor

> No to jest wyjscie pod ktore mozesz podlaczyc wzmacniacz, a nie same glosniki. Ale jesli mialbym

> wybierac i bylaby mozliwosc podlaczenia jakiegos wzmacniacza z wejsciem cyfrowym, to wybralbym

> ta opcje.

Wzmacniacz mam, ale nie chce mi się za każdym razem go włączać, stąd pomysł, żeby podpiać głośniki bezpośrednio do TV.

Napisano

> Wzmacniacz mam, ale nie chce mi się za każdym razem go włączać, stąd pomysł, żeby podpiać głośniki

> bezpośrednio do TV.

To niestety tak sie nie da, bedziesz musial zalaczac wzmaka recznie. Instnieje mozliwosc aby wzmak sam startowal, ale musialoby to byc aplituner z hdmi oraz tv, ktory ma mozliwosc sterowania innym urzadzeniem przez takie gniazdo. Wtedy automatycznie glosniki w tv moga sie wylaczac i dzialaja przez wzmacniacz. Ostatnio takie cos uruchamialem na tv Sony i kinie domowym Samsunga.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.