Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żywotność sprzęgła w 1.4 D4d???

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak wygląda żywotność tarczy sprzęgła w 1.4 D4d, gdy nie ma koła dwumasowego...???

Ktoś ma w tym przebieg np. 100kkm, lub zna kogoś takiego...??? Jak z żywotnością tej tarczy...???

Ps.: Mam okazje za zakup takiej po flocie z przebiegiem 140kkm.... Czy spodziewać się czegoś złego po tym silniku...??

Napisano

> Witam

> Jak wygląda żywotność tarczy sprzęgła w 1.4 D4d, gdy nie ma koła dwumasowego...???

> Ktoś ma w tym przebieg np. 100kkm, lub zna kogoś takiego...??? Jak z żywotnością tej tarczy...???

> Ps.: Mam okazje za zakup takiej po flocie z przebiegiem 140kkm.... Czy spodziewać się czegoś złego

> po tym silniku...??

Padu uszczelki pod głowicą zlosnik.gif

Sprzęgło powinno wytrzymać więcej - u mnie jest już ponad 160kkm na liczniku (mam nadzieję że i w rzeczywistości) i sprzęgło jeszcze chyba oryginalne, choć już trwardo chodzi, więc pewnie niedługo do wymiany.

Napisano

> Witam

> Jak wygląda żywotność tarczy sprzęgła w 1.4 D4d, gdy nie ma koła dwumasowego...???

> Ktoś ma w tym przebieg np. 100kkm, lub zna kogoś takiego...??? Jak z żywotnością tej tarczy...???

> Ps.: Mam okazje za zakup takiej po flocie z przebiegiem 140kkm.... Czy spodziewać się czegoś złego

> po tym silniku...??

nie wiem jak w dieslu ale kolega chwile temu robił w 1,0 sprzegło przy 80 kkm , samochód jeszcze na gwarancji ASO nawet nie protestowało , z reakcji mechaników mozna było wywnioskowac ze TTTM .

Napisano
  • Autor

W Yaris 1.0 to wiem, że TTTM... W 1.3 trochę żadziej...

Myślałem tutaj o corolli kombi 1.4 D4D

Napisano

> Witam

> po tym silniku...??

62 kkm i jeszcze dziala zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> po tym silniku...??

ja mam 225kkm,

przy jakichś 160- 170 padła skrzynia slinka.gif ale po wymianie na nową w ramach gwarancji autko śmiga jak ta lala

Napisano

> autko śmiga jak ta

> lala

tylko webasto nie działa 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> 62 kkm i jeszcze dziala

90 kkm i jeszcze działa.. ale ja to tylko w niedziele teraz jeżdże.. hehe.gif

Napisano

> Witam

> po tym silniku...??

robiłem przy ok 80kkm, do tego niedawno wyjące łożyska w skrzyni. Generalnie opinia na forum rolki jest taka, że co jak co, ale skrzynia to najsłabszy punkt ;-/ silnik ogólnie fajny, mało pali i do miasta jest w sam raz. W trasie do 150 turla się bez kłopotu. Mam nadzieję, że ta co bierzesz ma dobrą geometrię na tylnej belce, bo to też nie zawsze toyocie się udawało. U mnie fabrycznie była za bardzo zbieżna, aso rozkładało ręce, że się nie da, więc musiałem znaleźć zapaleńca, aby poprawił fabrykę zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.