Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Santa Fee

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanko do właścicieli i znawców modelu Santa Fee po roku 2006.

Do czego służy przycisk w lusterku wewnętrznym tym środkowym ?

I jeszcze jeden przycisk mnie zastanawia, ten kole lewarka miedzy przyciskami uruchamiającymi podgrzewanie siedzeń. cool.gif

Napisano

> Witam

> Mam pytanko do właścicieli i znawców modelu Santa Fee po roku 2006.

> Do czego służy przycisk w lusterku wewnętrznym tym środkowym ?

> I jeszcze jeden przycisk mnie zastanawia, ten kole lewarka miedzy przyciskami uruchamiającymi

> podgrzewanie siedzeń.

ten w lusterku uruchamia elektroniczny kompas -pokazuje kierunek jazdy,przycisk między podgrzewaniem siedzeń blokuje napęd 4x4

Napisano
  • Autor

W twoim podpisie mirekp jest Santa Fee, czyli jesteś użytkownikiem tego modelu, Mam zamiar kupić takie autko i nawet upatrzyłem sobie konkretny egzęplarz

http://moto.allegro.pl/piekny-hyudai-santa-fe-4wd-2007r-2-2-crdi-skora-i1400244744.html

Powiedz mi na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie, czy są jakieś bolączki trapiące ten model Hyudaia ?

Napisano

> W twoim podpisie mirekp jest Santa Fee, czyli jesteś użytkownikiem tego modelu,

tak ....od dwóch tygodni cool.gif i na razie jest waytogo.gif

Mam zamiar kupić

> takie autko i nawet upatrzyłem sobie konkretny egzęplarz

> http://moto.allegro.pl/piekny-hyudai-santa-fe-4wd-2007r-2-2-crdi-skora-i1400244744.html

mocno brałem to auto pod uwage /chyba najrozsądniejsza propozycja na allegro/ tylko trochę za daleko ,a trafiło mi się auto zakupione w kraju z pełną historią serwisową

> Powiedz mi na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie, czy są jakieś bolączki trapiące ten model

> Hyudaia ?

tak jak pisałem jeżdżę 2 tygodnie,a na temat bolączek nigdzie nic nie znalazłem /a duuużo czytałem/.

Napisano

> W twoim podpisie mirekp jest Santa Fee, czyli jesteś użytkownikiem tego modelu, Mam zamiar kupić

> takie autko i nawet upatrzyłem sobie konkretny egzęplarz

> http://moto.allegro.pl/piekny-hyudai-santa-fe-4wd-2007r-2-2-crdi-skora-i1400244744.html

> Powiedz mi na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie, czy są jakieś bolączki trapiące ten model

> Hyudaia ?

Zabrać do serwisu Hyundaia, jeśli serwisowane, to sprawdzą całą historię,

Hyundai ma podgląd historii serwisowej z dowolnego miejsca na świecie wink.gif

Z bolączek- przy "katowaniu" mocniej zużywa się sprzęgło crazy.gif

Innych nie stwierdzono w 3 egz., na dystansie 200kkm+ ok.gif

Napisano

> ten w lusterku uruchamia elektroniczny kompas -pokazuje kierunek jazdy,przycisk między

> podgrzewaniem siedzeń blokuje napęd 4x4

BTW. Ta blokada to elektroniczna sterowana blokada tylniego dyfru, czy centralnego ?

Mialem cos takiego w Teracanie, ktorego swego czasu dosc czesto jezdzilem, w trasie do Rygi, bawiac sie zapielem owa blokade, no i byl problem potem ja wylaczyc icon_rolleyes.gif a 40km/h do Rygi nie usmiechalo mi sie jechac grinser006.gif

Napisano

> BTW. Ta blokada to elektroniczna sterowana blokada tylniego dyfru, czy centralnego ?

Cytuję z instrukcji: "Podczas jazdy np. na sliskiej nawierzchni ,kierowca może włączyć przycisk blokady 4WD i włączyć w ten sposób stały napęd na 4 koła ,z podziałem przekazywanym na przednią i tylną oś w stosunku 50:50.Blokada ta zaczyna się wyłączać ,gdy samochód przekroczy prędkość 30km/h,a przy prędkości 40km/h zostaje całkowicie wyłączona."

Pisze ,że elektroniczna.

Napisano

Kumpel ma takiego samochod całkiem przyjemny o awaryjnosci ciezko sie wypowiedzieć ponieważ ma nowy.

Z tego co rozmawiałem to niektóre filtry do dostania tylko w ASO i ceny niektórych części powalają 3500 za sprzęgło komplet, 3790 za dwumase to troche przesada zlosnik.gif

Napisano

> Z tego co rozmawiałem to niektóre filtry do dostania tylko w ASO i ceny niektórych części powalają

> 3500 za sprzęgło komplet, 3790 za dwumase to troche przesada

A do czego porównujesz? IMHO całkiem normalna cena ... w stosunku do D5 w volvo powiedziałbym, że nawet tanio smile.gif

Napisano

> Kumpel ma takiego samochod całkiem przyjemny o awaryjnosci ciezko sie wypowiedzieć ponieważ ma

> nowy.

> Z tego co rozmawiałem to niektóre filtry do dostania tylko w ASO i ceny niektórych części powalają

> 3500 za sprzęgło komplet, 3790 za dwumase to troche przesada

Ceny normalne, a nawet nie za wysokie, jak na ten segment grinser006.gif

Aso ceny sobie samo reguluje, jak nie w tym, to w innym pytasz i już grinser006.gif

Napisano

> Cytuję z instrukcji: "Podczas jazdy np. na sliskiej nawierzchni ,kierowca może włączyć przycisk

> blokady 4WD i włączyć w ten sposób stały napęd na 4 koła ,z podziałem przekazywanym na

> przednią i tylną oś w stosunku 50:50.Blokada ta zaczyna się wyłączać ,gdy samochód przekroczy

> prędkość 30km/h,a przy prędkości 40km/h zostaje całkowicie wyłączona."

> Pisze ,że elektroniczna.

Z praktyki- elektroniczna, powyżej 40km/h automatycznie rozłączana wink.gif

Napisano

> Cytuję z instrukcji: "Podczas jazdy np. na sliskiej nawierzchni ,kierowca może włączyć przycisk

> blokady 4WD i włączyć w ten sposób stały napęd na 4 koła ,z podziałem przekazywanym na

> przednią i tylną oś w stosunku 50:50.Blokada ta zaczyna się wyłączać ,gdy samochód przekroczy

> prędkość 30km/h,a przy prędkości 40km/h zostaje całkowicie wyłączona."

> Pisze ,że elektroniczna.

ok, dzieki ok.gif

Czyli wynika, ze dyfer centralny blokuje. Szkoda tylko, ze w tym moim sie nie wylaczala .. grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.