Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampka nad lusterkiem

Featured Replies

Napisano

Mam zrobione 2 paski po 3 diody zamiast żarówki rurkowej. Problem polega na tym: Jak zamknięte są drzwi i kluczyk nie jest przekręcony to widać, że diody się żarzą tzn świecą tak blado, kluczyk się przekręci żarzenie gaśnie. Drzwi otwarte diody świecą normalnie, ustawienie światła na stałe też świecą normalnie. Wsadziłem z powrotem rurkową żarówkę i działa poprawnie nic się nie "żarzy". Wiem, że kupić można żarówkę z diodami i pewnie tak zrobię ale o co chodzi czy dochodzi tam jakiś niepotrzebny prąd??

P.S. Mam coś nie halo z masą z "pająka" dokładnie klakson świruje nie zauważyłem tego przy kupnie i teraz oddać już nie mogę(kabel z masy przekombinowany). Kupie go i tak nowego. Ale czy ma to coś wogóle wspólnego z tą lampką ??

Jutro jakiś miernik będę miał to pomierzę czy tam czasem coś nie dochodzi niepotrzebnie.

Pytam się bo może ktoś miał taki problem, ale coś mi się wydaje że bez rozebrania i sprawdzenia tej instalacji się nie obejdzie frown.gif

Napisano

Problem z masą jak najbardziej ma coś wspólnego z lampką. Jak jest problem z masą to zazwyczaj coś się żarzy zamiast zgasnąć.

Napisano
  • Autor

> Problem z masą jak najbardziej ma coś wspólnego z lampką. Jak jest problem z masą to zazwyczaj coś

> się żarzy zamiast zgasnąć.

no tak zgodzę się z tobą, tylko czy na 100% jest to wina tej masy klaksonu, rurka się nie żarzy. Nie znam się na tym więc pytam.

Napisano

> no tak zgodzę się z tobą, tylko czy na 100% jest to wina tej masy klaksonu, rurka się nie żarzy.

> Nie znam się na tym więc pytam.

Pacza jutro to pomierzymy biglaugh.gifzeby.GIFok.gif

Napisano
  • Autor

> Pacza jutro to pomierzymy

rano wpadaj na garaż, wyciągnę te kostki z "pająka" i zobaczymy czy wina jest po jego stronie, jeżeli tak odpowiedz mamy jasną 20.GIF

Napisano

typowy objaw po wymianie zarowki na diody.

zanim zaczniesz szukac problemu, to sprawdz czy jestes zadowolony z tego zrodla swiatla.

proponuje wsadzic nowa zarowke i zrobic odblysnik w lampce z kuchennej foli srebrnej.

bedzie dzialac lepiej niz to co masz i lepiej niz diody. polecam. ok.gif

Napisano

Ja mam wsadzona rurke led i bangla ok.gif

Napisano
  • Autor

Zadowolony jestem z tego światła dużo mocniej świeci (jaśniej) też chyba tą rurkę będę musiał kupić, wypnę jutro tego pająka i zobaczę czy to ma jakiś wpływ na to...

P.S

nie będzie może to coś wspólnego z masą przy wyłączniku drzwiowym??

Napisano

A można się dowiedzieć jakby ktoś się uparł jednak na diody to co zrobić aby się nie żarzyły

Napisano
  • Autor

> co zrobić aby się nie żarzyły

Dokładnie o to samo mi chodzi, to widzę nie tylko ja mam taki problem frown.gif

Napisano
  • Autor

przeczyściłem styki przy wyłącznikach, i zwarcie ustało wszystko działa tak jak powinno nic się nie żarzy smile.gif

Mam jeszcze takie pytanie chciałbym zrobić podświetlenie na nogi też z diód i podłączyć to pod + - w tej lampce. Będzie to działało nie za duże obciążenie?? ( odrazu uprzedzam, że nie chce żadnych kolorowych diód tylko "zimny biały" żeby doświetlić trochę wnętrze grinser006.gif

Napisano

powiedz Panie szczerze, po co w dobrej klasycznej serii - z lekkimi modami doświetlenie Ci wnetrza stóp? zlosnik.gif czyżbyś miał piękne adidaski i górna dużo jaśniejsza ledówka(od seryjnej żarówki) nie oświetlała ich dostatecznie bardzo? 270635636-JUMP2.gif

a tak na poważnie 20.GIF po cóż Ci to ustrojstwo ja się pytam? old.gif

Napisano
  • Autor

nie mam żadnych ambicji podświetlania swoich "adidasków ":)

Podoba mi się takie coś, w autach dużo wyższych klasowo to jest seryjne wyposażenie wink.gif A tak jak mówisz jest to seria tzn na wiosnę będzie lekka zmiana, bo części już się kompletują.

Nie chce robić z tego auta żadnego agro tuningu, delikatne zmiany które nie ingerują w auto za dużo bo mam plan na przyszłość co dalej z cc więc nie chce go zniszczyć grinser006.gif

Napisano

> przeczyściłem styki przy wyłącznikach, i zwarcie ustało wszystko działa tak jak powinno nic się nie

> żarzy

> Mam jeszcze takie pytanie chciałbym zrobić podświetlenie na nogi też z diód i podłączyć to pod + -

> w tej lampce. Będzie to działało nie za duże obciążenie?? ( odrazu uprzedzam, że nie chce

> żadnych kolorowych diód tylko "zimny biały" żeby doświetlić trochę wnętrze

Daj spokój i nie rób wsi po co ci światlo na buta. Lepiej odłóz i przeznacz na coś konkret np. fele (takie moje zdanie)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.