Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przygasanie na zakretach

Featured Replies

Napisano

Gdy paliwo spadnie do rezerwy i skreci sie w lewo samochod przygasa, a gdy wyjdzie na prosta wraca wszystko do normy.raz wskazowka stala na przedostatniej kresce i zgasl.okazalo sie ze nie ma juz paliwa.czy koszyk od pompy moze byc zle ustawiony??albo moze pompa juz niedomaga

Napisano

Moze pompa niedomaga, moze masz wode w baku i lapie wode, moze sitko juz jest zatkane.

Trza by wyciagnac kosz i oblookac zlosnik.gif

Napisano

A może zacząć czas tankować ?

Ja w tamtym roku jeździłem CC na totalnych oparach dopuki mi nie padła pompa paliwska i były później same problemy z ogarnieciem padaki, od tego momentu moja rezerwa to wskazówka w połowie baku... takie moje małe ale wink.gif

Napisano
  • Autor

> Moze pompa niedomaga, moze masz wode w baku i lapie wode, moze sitko juz jest zatkane.

> Trza by wyciagnac kosz i oblookac

wode to nie bo od kiedy kupilem samochod to tak jest a zawsze staralem sie nie dopuszczać do rezerwy smile.gif

Napisano
  • Autor

> wode to nie bo od kiedy kupilem samochod to tak jest a zawsze staralem sie nie dopuszczać do

> rezerwy

ja zawsze tez mialem prawie te pół baku ale nie mialem nawet czasu na ta stacje zajechac i odkrylem takie cuda jak na rezerwe weszlo

Napisano
  • Autor

i jeszcze jedno pytanie.czy pompe powinno być slychac tylko przez chwile po przekreceniu klkuczyka??bo u mnie ciagle chodzi tak samo.dzwiek sie nie zmienia i taki troche dziwny ten dzwiek

Napisano

> i jeszcze jedno pytanie.czy pompe powinno być slychac tylko przez chwile po przekreceniu

> klkuczyka??bo u mnie ciagle chodzi tak samo.dzwiek sie nie zmienia i taki troche dziwny ten

> dzwiek

Najbardziej słychać ją po przekręcenia kluczyka, później raczej nie. Jeżeli cały czas ja słyszysz to się pewnie zaciera biedaczka ;p zeby.GIF a to, że przy skręcie w lewo brakuje czasem benzyny to ten typ tak ma. Kiedyś czuczu pisał o podgięciu takiego ajzola w baku to pompa zejdzie trochę niżej ale dużo to nie poprawia smile.gif

Napisano
  • Autor

> Najbardziej słychać ją po przekręcenia kluczyka, później raczej nie. Jeżeli cały czas ja słyszysz

> to się pewnie zaciera biedaczka ;p a to, że przy skręcie w lewo brakuje czasem benzyny to ten

> typ tak ma. Kiedyś czuczu pisał o podgięciu takiego ajzola w baku to pompa zejdzie trochę

> niżej ale dużo to nie poprawia

ale mi bardzo czesto brakuje na zakretach i nie wiem co z tym zrobic.ide zobaczyc te sitko moze zawalone jest

Napisano

> ale mi bardzo czesto brakuje na zakretach i nie wiem co z tym zrobic.ide zobaczyc te sitko moze

> zawalone jest

u mnie była pompa trochę za wysoko, musiałem mocniej ją wcisnąć w taką gumowe coś w czym siedzi zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> u mnie była pompa trochę za wysoko, musiałem mocniej ją mocniej wcisnąć w taką gumowe coś w czym

> siedzi

w sumie moze i jest za wysoko bo samochod byl malowany i moze jest zle wsadzona

Napisano

Miałem to samo w mpi. Pompa paliwa zaczynała zdychać. Po wymianie wszystko jest ok. U mnie to nawet przy 1/4 baku i ostrzejszym wejściu na rondo potrafił się zadławić.

Napisano

zatankuj... pomaga!

zauważ, że jak w prawo skręcasz, to pewnie tego nie ma 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> zatankuj... pomaga!

> zauważ, że jak w prawo skręcasz, to pewnie tego nie ma

no wlasnie nie ma

Napisano

> no wlasnie nie ma

bo po prawej stronie masz otworek który zasysa paliwo do obudowy pompy smile.gif

Napisano

> no wlasnie nie ma

facepalm.gifno właśnie.

Zatankuj, problem zniknie. Nie jest zdrowo non stop na rezerwie jeździć.

Napisano
  • Autor

> no właśnie.

> Zatankuj, problem zniknie. Nie jest zdrowo non stop na rezerwie jeździć.

ale ja nie jezdze ciagle na rezerwie.pierwsza raz mi sie to zdazylo i bylem zdziwiony

Napisano

No to napisałem ci że ci pompa zdycha. Ale jak chcesz to słuchaj rad kolegów i dolewaj paliwa i jeździj dalej tak aż układ zapcha się opiłkami metalu. U mnie już opiłki w koszu pompy pojawiły się po ok. dwóch tygodniach takiego zamulania przy skręcie.

Napisano

I co się dziwisz, podałeś przyczyny i dalej nie wiesz?

Paliwo sie przelewa na boki w baku, więc co ta pompa ma zassać, opary?

To normalne, że na zakręcie będzie Ci odcinać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.