Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłączenie zasilania

Featured Replies

Napisano

Witam. Wytłumaczcie mi jak to jest z "prądem/zasilaniem" po swapie. Otóż miałem z 903-gaźnik zeswapowalem sie na 1.2 mpi. Przy wiązce silnika był pomarańczowy kabelek, który połączyłem z pomarańczowym w komorze (+ po stacyjce) w wiązce znajdował się jeszcze jeden gruby czerwony przewód (dzieli się później na 2 cieńsze i są na nich dwa bezpieczniki) wiec podłączyłem go pod stały plus z alternatora. Niestety jakie było zdziwienie jak nie moglem zgasić parcha. Teraz mam to podłączone pod ten cienki pom. kabelek (+ po stacyjce), ale wydaje mi się że tak to być nie powinno. Jak to powinno być zgodnie ze sztuką?

Napisano
  • Autor

tylu speców i nikt nie zna odpowiedzi na takie proste pytanie oslabiony.gif

Napisano

facet zadałeś pytanie po 23 w sobotę, jest teraz niedziela godz. 13 Czy Ty myślisz, że tutaj wszyscy siedzą cały czas. Jeśli tak to idź na seicento.pl

Napisano
  • Autor

> facet zadałeś pytanie po 23 w sobotę, jest teraz niedziela godz. 13 Czy Ty myślisz, że tutaj

> wszyscy siedzą cały czas. Jeśli tak to idź na seicento.pl

patrząc po niektórych wątkach to tak właśnie uważam hmm.gif

Napisano

> patrząc po niektórych wątkach to tak właśnie uważam

jak na tym czerwonym przewodzie jest 5 i 25 amperowy bezpiecznik to powinno to być podłączone bezpośrednio do aku

musiałeś pomodzić coś gdzieś indziej

popatrz na schemat jak nie masz to moge Ci podesłać

Napisano
  • Autor

> jak na tym czerwonym przewodzie jest 5 i 25 amperowy bezpiecznik to powinno to być podłączone

> bezpośrednio do aku

jest 5 i 20

> musiałeś pomodzić coś gdzieś indziej

właśnie chodzi o to, że tu nic nie modziłem oslabiony.gif pomarańczowy z wiązki połączyłem z pom. który był już (+ po stacyjce)

> popatrz na schemat jak nie masz to moge Ci podesłać

mam taki i taki no i jasno z nich wynika, że ten czerwony przewód powinien być pod aku/alternator podłączony passed_out.gif

może przekaźnik jest spalony, tzn. zwiera cały czas niewiem.gif

Napisano

> jest 5 i 20

> właśnie chodzi o to, że tu nic nie modziłem pomarańczowy z wiązki połączyłem z pom. który był już

> (+ po stacyjce)

> mam taki i taki no i jasno z nich wynika, że ten czerwony przewód powinien być pod aku/alternator

> podłączony

> może przekaźnik jest spalony, tzn. zwiera cały czas

wiesz co ja tez ie umiałem zgasić auta po odpaleniu . bo ja żeby odciązyc stacyjke miałem tak że plus po stacyjce sterował przekaznikiem który był zasilany z aku bezpośrednio i u mnie co jest dziwne podtrzymanie tego przekaznika brał z jakiś lewych prądów z kontrolki łądowania . rowiązaniem okazało sie wpięcie zwykłej diody prostowniczej szeregowo. poprostu jak nie bedzie chciał zgasić sie to spróbój zdjąc kabel z kontrolki z alternatora.

Daj znać czy to to ?

Napisano

> jest 5 i 20

> właśnie chodzi o to, że tu nic nie modziłem pomarańczowy z wiązki połączyłem z pom. który był już

> (+ po stacyjce)

> mam taki i taki no i jasno z nich wynika, że ten czerwony przewód powinien być pod aku/alternator

> podłączony

> może przekaźnik jest spalony, tzn. zwiera cały czas

a swistak siedzi i zawija w te sreberka...

kiero kto ci powiedział ze masz łączyc pomaranczowy z pomaranczowym ?

kolory zaleza od samochodu z którego pochodzi wiazka

moze na poczatek przestudiuj schematy instalacji samochodu a nie instalacji tylko instalacji zaplonowej smile.gif bo z tyhc schematów to na pewno nei masz informacji o kolorach

i step by step a zrobisz poprawnie

Napisano
  • Autor

> a swistak siedzi i zawija w te sreberka...

> kiero kto ci powiedział ze masz łączyc pomaranczowy z pomaranczowym ?

> kolory zaleza od samochodu z którego pochodzi wiazka

> moze na poczatek przestudiuj schematy instalacji samochodu a nie instalacji tylko instalacji

> zaplonowej bo z tyhc schematów to na pewno nei masz informacji o kolorach

> i step by step a zrobisz poprawnie

przed połączeniem pom. kabelków sprawdziłem czy ten co jest w komorze silnika ma plus po stacyjce. Wyszło że tak więc połączyłem wink.gif, a ten drugi pom. w wiązce padł drogą selekcji, sprawdzania miernikiem i porównaniu ze schematem

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Odkopie, nie miałem ostatnio czasu się tym zając, ale problem został rozwiązany. Na pierwszy ogień sprawdziłem przekaźnik w innym aucie okazał się ok.gif Następnie zrobiłem tak jak radził kolega "mech88", odpiąłem kabelek od alternatora, który odpowiada za ikonkę ładowania w zegarach i o dziwo pomogło. Dałem diodę i teraz wsio elegancko śmiga wink.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.