Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Quashqai zawieszenie

Featured Replies

Napisano

Koledzy,

Dziś oglądałem autko 1.5 dCi z 2009 roku z przebiegiem 37kkm salonowy.

Zaniepokoiły mnie stuki tylnego zawieszenia - sprzedający oświadczył Ten Typ Tak Ma. amory na gwarancji po wymianie a tył dalej się tłucze. Moja stara astra to niedościgniony wzór frown.gif. Co więcej test był na drogach asfaltowych średniej jakości - no ale nie teren.

Jak zacząłem czytać o tym modelu to coraz bardziej jestem zaniepokojony moją decyzją o tym modelu.

Czy przesadzam - czy rzeczywiście jest coś na rzeczy tzn. jakiś błąd konstrukcyjny gdzie żądna wymiana nie załatwia sprawy?

dziękuję za pomoc

Napisano

> Koledzy,

> Dziś oglądałem autko 1.5 dCi z 2009 roku z przebiegiem 37kkm salonowy.

> Zaniepokoiły mnie stuki tylnego zawieszenia - sprzedający oświadczył Ten Typ Tak Ma. amory na

> gwarancji po wymianie a tył dalej się tłucze. Moja stara astra to niedościgniony wzór . Co

> więcej test był na drogach asfaltowych średniej jakości - no ale nie teren.

> Jak zacząłem czytać o tym modelu to coraz bardziej jestem zaniepokojony moją decyzją o tym modelu.

> Czy przesadzam - czy rzeczywiście jest coś na rzeczy tzn. jakiś błąd konstrukcyjny gdzie żądna

> wymiana nie załatwia sprawy?

> dziękuję za pomoc

jeździłem kilkoma kaszkajami, nowymi, takimi po 50, 80 i ponad 100kkm

stuka tylko tam, gdzie jest coś uszkodzone

Napisano

> Koledzy,

> Dziś oglądałem autko 1.5 dCi z 2009 roku z przebiegiem 37kkm salonowy.

> Zaniepokoiły mnie stuki tylnego zawieszenia - sprzedający oświadczył Ten Typ Tak Ma.

> Czy przesadzam - czy rzeczywiście jest coś na rzeczy tzn. jakiś błąd konstrukcyjny gdzie żądna

> wymiana nie załatwia sprawy?

> dziękuję za pomoc

Przed liftem ponoć tak miały ale wymieniali złe elementy w ramach gwarancji i się poprawiało. Tylko nie wiem na ile skutecznie bo w Qashqai po liftingu po niecałych 15 tysiącach po w miarę dobrych drogach (jak na polskie warunki) już słychać zawieszenie :-( Jeszcze nie tłucze ale już daje znać, że istnieje.

Napisano
  • Autor

> Przed liftem ponoć tak miały ale wymieniali złe elementy w ramach gwarancji i się poprawiało. Tylko

> nie wiem na ile skutecznie bo w Qashqai po liftingu po niecałych 15 tysiącach po w miarę

> dobrych drogach (jak na polskie warunki) już słychać zawieszenie :-( Jeszcze nie tłucze ale

> już daje znać, że istnieje.

no wlaśnie - ten przed LF i po wymianie 16kkm i tlucze całkiem nieprzyjemnie - to zaczyna być dość poważnym minusem przy zakupie używanego auta na niekorzyść nissana

Napisano
  • Autor

> jeździłem kilkoma kaszkajami, nowymi, takimi po 50, 80 i ponad 100kkm

> stuka tylko tam, gdzie jest coś uszkodzone

jutro zrobię rundkę testowym - ale ten po lifcie może mieć tą przypadłość wyeliminowaną

Napisano

Witam serdecznie.

Ponoć Qashqai-e mają takie same zawieszenie jak X-Trail II gen. W tych stuki z tyłu to normalka. Mamy ich w firmie kilkadziesiąt i telepią od nowości. Wszyscy na to narzekają.

ASO nie widzi problemu, więc wcale nie jest pewne czy to zawieszenie? Może coś po prostu lata w schowku, w bagażniku itp. ;-)

Pozdrawiam.

Napisano

> jutro zrobię rundkę testowym - ale ten po lifcie może mieć tą przypadłość wyeliminowaną

fakt, zapomniałem, że miał FL

jedyny który był cichy miał malutki przebieg i był po lifcie

wszystkie inne stukały mniej lub bardziej, ale lekkie życia to one nie miały

Napisano

> Witam serdecznie.

> Ponoć Qashqai-e mają takie same zawieszenie jak X-Trail II gen. W tych stuki z tyłu to normalka.

> Mamy ich w firmie kilkadziesiąt i telepią od nowości. Wszyscy na to narzekają.

> ASO nie widzi problemu, więc wcale nie jest pewne czy to zawieszenie? Może coś po prostu lata w

> schowku, w bagażniku itp. ;-)

> Pozdrawiam.

Chyba tak jest, bo znajomy przesiadł się z Thalii na Kaszkaja i już po wyjeździe z salonu narzekał na głośność tyłu. Twierdził, że w 9-letniej Thalii tylne zawieszenie pracowało ciszej.

Napisano
  • Autor

>Jazda testowa kaszką po lifcie - i cisza - ponoć to nie tylko wadliwe amory ale i inne elementy - nowy jest OK

problem w tym że na razie nie ma używek smile.gif

Napisano

Teściowi w takiej samej , z tego roku i mniejszym przebiegu wymieniali amory właśnie, bo narzekał na głośność tyłu. I teraz jest ok.

Napisano
  • Autor

>Po testach po FL jest super - tylko nie ma uzywek na rynku - za nowe auto - podobno zmienili rowniez inne elemnty zawiechy nie tylko amory

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.