Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce tył megane ii

Featured Replies

Napisano

Witam,

muszę niedługo zmienić tarcze (razem z łożyskami i pierścieniem) z tyłu, jakiego producenta polecacie? Sporo jest w dobrej cenie SNR, nadaje się? Spotkałem się też z różnymi średnicami tarcz, jestem na 99% pewien, że powinny mieć 240mm/7mm ale spotykam też 270mm/9mm. Auto to m2 1.6 hatchback 5d

Napisano

> Witam,

> muszę niedługo zmienić tarcze (razem z łożyskami i pierścieniem) z tyłu, jakiego producenta

> polecacie? Sporo jest w dobrej cenie SNR, nadaje się? Spotkałem się też z różnymi średnicami

> tarcz, jestem na 99% pewien, że powinny mieć 240mm/7mm ale spotykam też 270mm/9mm. Auto to m2

> 1.6 hatchback 5d

Co do SNR,to dobry wybór.Ja mam M II z motorem 1.4 i u mnie są 240 mm.Może się jednak okazać,że masz większe.

Napisano

> Witam,

> muszę niedługo zmienić tarcze (razem z łożyskami i pierścieniem) z tyłu, jakiego producenta

> polecacie? Sporo jest w dobrej cenie SNR, nadaje się? Spotkałem się też z różnymi średnicami

> tarcz, jestem na 99% pewien, że powinny mieć 240mm/7mm ale spotykam też 270mm/9mm. Auto to m2

> 1.6 hatchback 5d

7mm to ma byc grubosc? Bo jesli tak, to chyba cos nie ten teges. Minimalna grubosc tylnych tarcz to 9mm, a funkiel nowki 10mm.

Napisano
  • Autor

> 7mm to ma byc grubosc? Bo jesli tak, to chyba cos nie ten teges. Minimalna grubosc tylnych tarcz to

> 9mm, a funkiel nowki 10mm.

Specyfikacja:

Średnica [mm]: 240

Grubość tarczy [mm]: 8

Minimalna grubość [mm]: 7

Ilość otworów: 4

Średnica piasty koła [mm]: 52,3

Napisano

Fucktycznie, az sprawdzilem ile u siebie zmierzylem, i rzeczywiscie nowe ma 240/8, 270/10 - nie wiem, czemu mi te 10mm we lbie utkwilo... musialo mi sie z Vectra pomerdac niewiem.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

wczoraj zmieniłem claps.gif Tarcze/łożysko/Pierścień ABS SNRa a klocki Trusting (dzięki Muzyk waytogo.gif). Pierwsze wrażenie, samochód lepiej się toczy icon_eek.gif choć może to być tylko subiektywne odczucie - zobaczymy jak będzie ze spalaniem, może trochę spadnie. Co do starych tarcz to były strasznie zmasakrowane, z wżerami i rdzą w miejscu ciernym - u Was też się tak zużywają tylne tarcze? (samochód rzadko używany, głównie na krótkich trasach)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.