Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie cento ale wiem ze pomozecie 2,0 20v olej wciąga

Featured Replies

Napisano

Hejka, otoz jest problem z silnikiem, Prawdopodobnie pierścienie (głowicas po kapitalce)

jak to zrobic by bylo dobrze? same pierscienie (jesli panewki ok)? czy w ogole wszystko, czy lepiej pociac na zlom....

czy MUSZE od razu wymienic panewki

Napisano

> Hejka, otoz jest problem z silnikiem, Prawdopodobnie pierścienie (głowicas po kapitalce)

> jak to zrobic by bylo dobrze? same pierscienie (jesli panewki ok)? czy w ogole wszystko, czy lepiej

> pociac na zlom....

> czy MUSZE od razu wymienic panewki

Wymiana pierscieni bez szlifu to zazwyczaj nie starcza na długo. Z koleji szlif bez nowych tłoków jest raczej bez sensu zlosnik.gif

Chyba najtaniej szukac inny sprawny silnik.

Napisano

Ciśnienie sprężania sprawdź i koniecznie zrób próbę olejową to się okaże czy to pierścienie czy chałtura podczas regeneracji głowicy.

Napisano

nie wiem jak w przypadku tego silnika ale jeśli chodzi o np silniki lanosów to po zrobieniu góry na 99% silnik zaczynał brać dołem, więc niekoniecznie musi być to wina złej naprawy głowicy.

Napisano

Dlatego napisałem żeby w pierwszej kolejności sprawdził ciśnienie i próbę olejową.

Napisano
  • Autor

> Ciśnienie sprężania sprawdź i koniecznie zrób próbę olejową to się okaże czy to pierścienie czy

> chałtura podczas regeneracji głowicy.

cisnienie jest ok, musze probe zrobic

Napisano

możesz mieć zjawisko, tzw pomowania oleju przez pierścienie, że nie są zużyte w swojej średnicy, tylko w swojej grubości, wiec teoretycznie jak rowki w tłoku nie dostały zabardzo po dupie to wymiana pierścieni może pomóc

Napisano

> Hejka, otoz jest problem z silnikiem, Prawdopodobnie pierścienie (głowicas po kapitalce)

> jak to zrobic by bylo dobrze? same pierscienie (jesli panewki ok)? czy w ogole wszystko, czy lepiej

> pociac na zlom....

> czy MUSZE od razu wymienic panewki

Cóż, jestem "wspaniałym" dowodem na to, że wymiana samych pierścieni to bardzo zły pomysł.

U mnie pojeździło to 15kkm i zaczęło chlać tak strasznie, że nie nadążałem dolewać i w efekcie zatarłem cały silnik wrrr.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.