Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Galaxy Mk2...

Featured Replies

Napisano

Witam, czy dużo jest zabawy z wyjęciem lewego reflektora?

Galaxy Mk2, zwykle h1/h7

Czy ktos rozklejał lampe? bo do tego zmierzam - jak sie domyslam jest zgrzana/klejona takim silikonem, po podgrzaniu powinno sie rozejsc? wink.gif

Jak ktos moze pomoc to poproszę, jakies fotki czy cos, gdzie srubki itp, zebym nic nie pourywał zlosnik.gif

20.GIF

o taki dziad:

C9664191_1.jpg

Napisano

wyjmujesz lampe, najlepiej aby bylo cieplo lub przy takiej pogodzie jak teraz mozna ja wrzucic na kilka minut do piekarnika, sam zobaczysz kiedy silikon zacznie mieknac

ostrym nozykiem tniesz silikon, srubokretem podwazasz i tak do okola

uwaga na uchwyty!!!

jak juz pomalujesz to wyczysc dokladnie stary silikon, do ponownego sklejenia ja uzywam zwyklego bezbarwnego silikonu za 10pln

srubek w srodku pewnie beda 2 sztuki(maly torx), jedna u gory a druga pod szklem kierunku lub pozycji

jak lampe wyjac z galaxy to nie wiem

Napisano

> jak lampe wyjac z galaxy to nie wiem

Z doświadczeń z fiesta/mondeo: demontujesz atrapę -> wyciągasz lampę zlosnik.gif (czasem potrzebny śrubokręt [fiesta], czasem nie [mondeo]). "Operacja" na 2 minuty.

Napisano

> Z doświadczeń z fiesta/mondeo: demontujesz atrapę -> wyciągasz lampę (czasem potrzebny śrubokręt

> [fiesta], czasem nie [mondeo]). "Operacja" na 2 minuty.

domyslam sie, ze i tu bedzie podobnie ale nie chcialm gafy strzelic

Napisano
  • Autor

> Z doświadczeń z fiesta/mondeo: demontujesz atrapę -> wyciągasz lampę (czasem potrzebny śrubokręt

> [fiesta], czasem nie [mondeo]). "Operacja" na 2 minuty.

tak prosto? zlosnik.gif

byloby super,

lamp nie bede malował a jedną z nich czyscil - ma w srodku błoto, to długa historia zlosnik.gif

Chodzi mi głównie o to jak ją wyjąć, a potem czy jest skręcona gdzies srubkami poza klejeniem - reszte mysle ze dam sobie rade, bo robilem juz kilka lamp lanosowych wink.gif

Napisano

> tak prosto?

> byloby super,

> lamp nie bede malował a jedną z nich czyscil - ma w srodku błoto, to długa historia

> Chodzi mi głównie o to jak ją wyjąć, a potem czy jest skręcona gdzies srubkami poza klejeniem -

> reszte mysle ze dam sobie rade, bo robilem juz kilka lamp lanosowych

jak tylko czyscic to nie bedziesz musial nic odkrecac, rozpolowisz ja na dwie czesci - szklo i reszta, srebrny plastik zostaje z reszta

Napisano

> tak prosto?

tak prosto ok.gif

> byloby super,

> lamp nie bede malował a jedną z nich czyscil - ma w srodku błoto, to długa historia

> Chodzi mi głównie o to jak ją wyjąć, a potem czy jest skręcona gdzies srubkami poza klejeniem -

Napisano

> tak prosto?

> byloby super,

Nie do końca tak prosto, bo atrapy łatwo się nie pozbędziesz a i wcale nie trzeba jej wyciągać zlosnik.gif

Żeby wyjąć reflektor musisz mieć 1. torx (nie pamiętam rozmiaru zlosnik.gif) 2. długi uchwyt do torxa. Cały reflektor jest mocowany na chyba 3 śrubach - dwie na górze, widoczne po otwarciu maski, trzecia na dole - do niej ten długi torx potrzebny. Potem już trzeba się trochę nagimnastykować, by tak ustawić reflektor, by niczego nie połamać zlosnik.gif

Napisano

> tak prosto

nie zapominaj, że ten ford, to skundlony ford i bliżej mu wszelkimi rozwiązaniami do VW niż do forda wink.gif - owszem, jest prosto wyjąć reflektor, ale jak robisz to po raz kolejny. Ja za pierwszym razem jak musiałem wymienić żarówki postojówek, to zajęlo mi to chyba z pół godziny wink.gif. A żebym miał trudniej, to mam jeszcze ksenony, więc miejsca za lampą nie ma prawie wcale spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.