Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszukuję fabrycznie nowych gratów + kilka pytań.

Featured Replies

Napisano

Witam! W związku ze sporymi planami dot. budowy silnika do Cinquecento, poj. 1108 mam kilka pytań.

Na początek pytanie o graty:

Czy posiada ktoś dostęp do fabrycznie nowych cylindrów, tłoków, korbowodów i wału w przyzwoitych cenach?

A teraz cała reszta. Generalnie mam w planach budowę dość mocnego motoru 1108. Na razie wszystko jest w fazie robienia listy części, kosztorysu i wstępnego planowania gratów na jakich będzie on złożony. Prawdopodobnie przesunięcie odcięcia na 7800 obr. może okazać się nie wystarczające i w związku z tym mam pytanie:

Czy seryjny dół silnika po kompletnym wyważeniu (wał wysokoobrotowo, korby (jeszcze zastanawiam się gdzie robić) będą lekko odchudzane, polerowane i wyważane) wytrzyma wysokie obroty (nie więcej niż 9000) i kompresję w granicach 13-14?

Jeśli nie, to czy w Polsce lub na Centomanii jest ktoś, kto ma dostęp do nowych kutych korb i tłoków oraz w jakiej one są cenie?

Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania.

Pozdrawiam!

Piotrek (DaronEx)

Napisano

> Witam! W związku ze sporymi planami dot. budowy silnika do Cinquecento, poj. 1108 mam kilka pytań.

> Na początek pytanie o graty:

> Czy posiada ktoś dostęp do fabrycznie nowych cylindrów, tłoków, korbowodów i wału w przyzwoitych

> cenach?

> A teraz cała reszta. Generalnie mam w planach budowę dość mocnego motoru 1108. Na razie wszystko

> jest w fazie robienia listy części, kosztorysu i wstępnego planowania gratów na jakich będzie

> on złożony. Prawdopodobnie przesunięcie odcięcia na 7800 obr. może okazać się nie

> wystarczające i w związku z tym mam pytanie:

> Czy seryjny dół silnika po kompletnym wyważeniu (wał wysokoobrotowo, korby (jeszcze zastanawiam się

> gdzie robić) będą lekko odchudzane, polerowane i wyważane) wytrzyma wysokie obroty (nie więcej

> niż 9000) i kompresję w granicach 13-14?

> Jeśli nie, to czy w Polsce lub na Centomanii jest ktoś, kto ma dostęp do nowych kutych korb i

> tłoków oraz w jakiej one są cenie?

> Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania.

> Pozdrawiam!

> Piotrek (DaronEx)

Uderz do mckena on miał bardzo mocny motor 1,1 i krecil sie do 9 tysi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Uderz do mckena on miał bardzo mocny motor 1,1 i krecil sie do 9 tysi

ok, dzięki bardzo! smile.gif zapytanie wysłane.

Napisano

> Witam! W związku ze sporymi planami dot. budowy silnika do Cinquecento, poj. 1108 mam kilka pytań.

> Na początek pytanie o graty:

> Czy posiada ktoś dostęp do fabrycznie nowych cylindrów, tłoków, korbowodów i wału w przyzwoitych

> cenach?

> A teraz cała reszta. Generalnie mam w planach budowę dość mocnego motoru 1108. Na razie wszystko

> jest w fazie robienia listy części, kosztorysu i wstępnego planowania gratów na jakich będzie

> on złożony. Prawdopodobnie przesunięcie odcięcia na 7800 obr. może okazać się nie

> wystarczające i w związku z tym mam pytanie:

> Czy seryjny dół silnika po kompletnym wyważeniu (wał wysokoobrotowo, korby (jeszcze zastanawiam się

> gdzie robić) będą lekko odchudzane, polerowane i wyważane) wytrzyma wysokie obroty (nie więcej

> niż 9000) i kompresję w granicach 13-14?

> Jeśli nie, to czy w Polsce lub na Centomanii jest ktoś, kto ma dostęp do nowych kutych korb i

> tłoków oraz w jakiej one są cenie?

> Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania.

> Pozdrawiam!

> Piotrek (DaronEx)

Mckenowi 1.1 wytrzymał 18 i 8,5krpm AFAIR, mi 1.2 wytrzymuje 16, pancerne motory zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mckenowi 1.1 wytrzymał 18 i 8,5krpm AFAIR, mi 1.2 wytrzymuje 16, pancerne motory

Na serii dole? zeby.GIF Kamień z serca zeby.GIF Tylko teraz pozostało mi zlokalizować gdzieś (poza ASO) nowe części i mogę kompletować wszystko smile.gif

Napisano

> Na serii dole? Kamień z serca Tylko teraz pozostało mi zlokalizować gdzieś (poza ASO) nowe części

> i mogę kompletować wszystko

buduj na nowym 1.1 z pandy wszystko nowe, kute korby i tłoki to 3500zł do cc strozik motorsport załatwi

Napisano
  • Autor

> buduj na nowym 1.1 z pandy wszystko nowe, kute korby i tłoki to 3500zł do cc strozik motorsport

> załatwi

Hmmm cena kutego dołu trochę odwleka w czasie budowę (w sumie to kilka miesięcy). Postaram się poszukać czegoś u Włochów, bo z racji pracy jaką wykonuję często tam bywam i nawet odbiór nie był by problemem. A co do nowego dołu to WOW zeby.GIF 1500zł za fabrycznie nowy silnik to w sumie darmo!

Napisano

> Hmmm cena kutego dołu trochę odwleka w czasie budowę (w sumie to kilka miesięcy). Postaram się

> poszukać czegoś u Włochów, bo z racji pracy jaką wykonuję często tam bywam i nawet odbiór nie

> był by problemem. A co do nowego dołu to WOW 1500zł za fabrycznie nowy silnik to w sumie

> darmo!

kolego we włoszech ceny powalają szpera prawie 2 tys euro np

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.