Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] - Łącznik stabilizatora [F]

Featured Replies

Napisano

W ciągu 2 misięcy od poprzedniej wymiany rozsypał się kolejny łącznik stabilizatora w Fce.

Pękła plastikowa tuleja na gumie - mam ten starszy typ ze śrubą z jednej strony

1200.jpg

Albo coś źle montuję - albo za szybko jeżdżę po naszych dziurach - pada jak zwykle tylko przy prawym przednim kole.2 x 2010 i teraz

Polećcie mi jakąś dobrą markę - niech zapłacę więcej, ale niech wytrzyma trochę. Ostatni zakup to PEX.de za jakieś 20zeta.

Napisano

Zobacz w FAQ sposób dokręcania łączników idea.gif

Napisano
  • Autor

> Zobacz w FAQ sposób dokręcania łączników

Co masz na myśli? Bo się nie doszukałem.

Przykręcanie śruby ? Śruba siedzi razem z gumami teraz-nie została zerwana- z reguły odpada górna połowa tulei plastikowej. Śruba, gumy podstawa plastiku i gumowa tuleja na drążku zostają.

Napisano

> Co masz na myśli?

To, że od tego jak mocno skręcisz tę jedną śrubę będzie zależał stopień nachylenia drążka oraz jego "naprężenie".

Jeśli będzie on w nieprawidłowym położeniu to automatycznie łączniki będą musiały przenosić niepotrzebnie większe siły co w efekcie skutkuje ich uszkodzeniem wink.gif

Nakrętkę w łączniku starszego typu należy wkręcić na tyle, żeby odległość między dwoma metalowymi krążkami-podkładkami wynosiła 38-39mm

1389821456.jpg

Napisano
  • Autor

Lecę po klucze.

Amen

Napisano

> Lecę po klucze.

> Amen

Podjedź na Piękną i kup łącznik DELPHI.

Podobno są najsolidniejsze w tej klasie cenowej.

Napisano
  • Autor

> Podjedź na Piękną i kup łącznik DELPHI.

> Podobno są najsolidniejsze w tej klasie cenowej.

No niestety nie było w najbliższej hurtowni - trafił mi się Delco więc nie będę marudził za parę minut wymienię i po zawodach. Jak guma nie będzie uparta przy wciskaniu to zejdzie z 30min.

Napisano

> To, że od tego jak mocno skręcisz tę jedną śrubę będzie zależał stopień nachylenia drążka oraz jego

> "naprężenie".

> Jeśli będzie on w nieprawidłowym położeniu to automatycznie łączniki będą musiały przenosić

> niepotrzebnie większe siły co w efekcie skutkuje ich uszkodzeniem

> Nakrętkę w łączniku starszego typu należy wkręcić na tyle, żeby odległość między dwoma metalowymi

> krążkami-podkładkami wynosiła 38-39mm

o to chodzi ; nowe łączniki (ze śrubą u góry) dokręca się w ten sam sposób . U siebie 10 rok mam fabryczne TRW dokręcone na w/w wymiar skromny.gif

Napisano
  • Autor

> o to chodzi ; nowe łączniki (ze śrubą u góry) dokręca się w ten sam sposób . U siebie 10 rok mam

> fabryczne TRW dokręcone na w/w wymiar

No nie dane mi było zrobić wczoraj. W pracy przeszkadzali mi prywacie spineyes.gif i musiałem, o zgrozo pracować.

Podsumowując Wasze uwagi nt.dokręcania - łącznik poprostu musi mieć jakąś tam swobodę "do pracy" i miejsce do kompensowania naprężeń i nie ma co go na chama dociągać.

Dobrze rozumiem?

Napisano

Dobrze rozumiesz. On ma jedynie sprzęgać ze sobą wahacze, a jak się go na chama dokręci to będzie się urywał i te gumowe elementy nie będą wystarczająco amortyzować tych ruchów. Ja dokręciłem u siebie zachowując ten wymiar i przetrwały już z 5 lat (Febi/Bilstein)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.