Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpie na zimnym silniku

Featured Replies

Napisano

Szukajka mnie nie lubi, to chcialem sie zapytac jak auto jest zimne to strasznie szarpie na benzynie, a po przelaczeniu na gaz nie ma nic, auto jedzie idealnie.Pacjent Marea 1,6 16v. Kable WN, i swiece sa nowe.

Napisano

> jak auto jest zimne to strasznie szarpie na

> benzynie, a po przelaczeniu na gaz nie ma nic, auto jedzie idealnie.Pacjent Marea 1,6 16v.

może wtryski padają crazy.gif

Napisano
  • Autor

> może wtryski padają

A gdy auto sie rozgrzeje, to pracuje na benzynie juz normalnie.

Napisano

> A gdy auto sie rozgrzeje, to pracuje na benzynie juz normalnie.

Marchewa się świeci ?? Na zimnym może chodzić gorzej gdyż wtrysk podaje za mało paliwa na ssaniu. Po rozgrzaniu paliwa podają mniej i efekt niedomagania może być gorzej wyczuwalny hmm.gif

Napisano
  • Autor

Nic sie nie swieci.A filtr moze byc temu winny?

Napisano

> Nic sie nie swieci.A filtr moze byc temu winny?

wątpię...

Napisano

> u mnie winny czujnik temperatury plynu.

a jakieś błędy pokazywał komp ?

Napisano

> a jakieś błędy pokazywał komp ?

zadnych...

po prostu ciezko odpalal na zimnym, prakowalo mu mocy, po ruszeniu nie pracowal na wszystkie cylindry i potrafil zgasnac..

mozna niby sprawdzic czujnik miernikiem, mierzac rezystancje, ale ja wolalem kupic nowy za cale 22,5 i przeszlo...a robota taka sama jak do pomiarów.

Napisano

> zadnych...

to ten który podaje temp na kompa mam rozumieć ??

masz może nr tego czujnika albo foto. Który to jest jak w termostacie są 2 czujniki? zeby.GIF

Napisano

> to ten który podaje temp na kompa mam rozumieć ??

> masz może nr tego czujnika albo foto. Który to jest jak w termostacie są 2 czujniki?

oczywiscie, ze ten na komputer,

ciezko mi powiedziec , kotry to czujnik w termostacie ,bo mam jeden, ale tu masz pokazane oba i chodzi o ten z dwoma pinami:

http://motoneo.pl/m-FIAT-1997-BRAVO_182-...acego.html#kat1

chodzi o ten zolty na zdjeciu w aukcji

http://allegro.pl/nowy-termostat-fiat-bravo-brava-marea-1-6-16v-i1413945221.html

Napisano

> Szukajka mnie nie lubi, to chcialem sie zapytac jak auto jest zimne to strasznie szarpie na

> benzynie, a po przelaczeniu na gaz nie ma nic, auto jedzie idealnie.Pacjent Marea 1,6 16v.

> Kable WN, i swiece sa nowe.

Obstawiam pompa paliwa. Po dluzszym postoju paliwo "scieka do baku" nie zatrzymuja je zaworki zwrotne i nic nie pozostaje w wezach dlatego trudno jest przy ruszaniu na zimnym silniku. Pompa majac slabe cisnienie wkoncu poda dobra ilosc paliwa po jakims czasie ale wtedy to juz przelaczy sie na gaz. Obstawiam ze na cieplym silniku sytuacja sie nie dzieje i wszystko jest w jak najleprzym porzadku ? Ja obstawiam prawie bankowo pompe ale by to potwierdziuc trzeba znac jeszce pare szczegolow:

dzieje sie to na zimnym i na cieplym silniku czy tylko zimnym ?

po odpaleniu auta na zimnym silniku wszystko jest oki ? dopiero po ruszeniu zaczyna byc problem ?

jak z falowaniem obrotow w normie czy zauwazalna jakas roznica ?

czy po ruszeniu ( na zimnym silniku )na wolnych obrotach ok 2 tys jest problem czy nie ?

czy przy mocnym ruszeniu np 3,5 tys obrotow problem zanika lub jest mniejszy czy nie ma roznicy ?

I ogolnie tych pyt moze byc jeszce duzo ale najwioecej co jest nie tak to wypowie sie pewnie sam kierowca.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.