Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pochylanie fotela kierowcy

Featured Replies

Napisano

Nie działa mi pochylanie fotela kierowcy ( odchylanie do przodu przy wsiadaniu na tylną kanapę )

Musiało spaść / zerwać się jakieś cięgno.

Jak się za to zabrać ?

Napisano

> Nie działa mi pochylanie fotela kierowcy ( odchylanie do przodu przy wsiadaniu na tylną kanapę )

> Musiało spaść / zerwać się jakieś cięgno.

> Jak się za to zabrać ?

Rozebrać tapicerkę fotela od tyłu i wymienić cięgno.

Napisano

> Nie działa mi pochylanie fotela kierowcy ( odchylanie do przodu przy wsiadaniu na tylną kanapę )

> Jak się za to zabrać ?

Mam to samo oink.gif

Widać TTM

Napisano

> Rozebrać tapicerkę fotela od tyłu i wymienić cięgno.

Czyli trzeba wymontowac siedzenie zapewne? hmm.gif

Wystarczy tylko ciegno wymienić tam nieukruszyło sie nic wiecej?

Napisano

> Jak się za to zabrać ?

O ile pamietam , wystarczy tylko zdjac boczna oslone fotela od strony hamulca recznego i tam juz dalej Sobie poradzisz

Edit: A moze jednak od zewnetrznejs trony fotela

Napisano

> Czyli trzeba wymontowac siedzenie zapewne?

> Wystarczy tylko ciegno wymienić tam nieukruszyło sie nic wiecej?

Nie trzeba. Jeśli mowa o mk1 to wystarczy wejść na tylne siedzenie i rozpiąć tapicerkę oparcia z tyłu na dole (taka czarna listwa plastikowa) i podciągnąć ją do góry. Potem kładziesz oparcie ciągnąc zapadkę w okolicy mocowania zapięcia pasa bezpieczeństwa i masz wszystko jak na dłoni. Odkręcasz dźwignię z boku oparcia (ta od pochylania siedzenia) i wymieniasz linkę.

Cięgno albo się urwało (zazwyczaj spada zacisk na końcu linki) albo naciągnęło.

Napisano

> Nie trzeba. Jeśli mowa o mk1 to wystarczy wejść na tylne siedzenie i rozpiąć tapicerkę oparcia z

> tyłu na dole (taka czarna listwa plastikowa) i podciągnąć ją do góry. Potem kładziesz oparcie

> ciągnąc zapadkę w okolicy mocowania zapięcia pasa bezpieczeństwa i masz wszystko jak na dłoni.

> Odkręcasz dźwignię z boku oparcia (ta od pochylania siedzenia) i wymieniasz linkę.

> Cięgno albo się urwało (zazwyczaj spada zacisk na końcu linki) albo naciągnęło.

No u mnie jest akurat P II, niezuwazyłem na początku ze kolega pytał o P I. Ciekawe jak w P II ?

Napisano
  • Autor

> Nie trzeba. Jeśli mowa o mk1 to wystarczy wejść na tylne siedzenie i rozpiąć tapicerkę oparcia z

> tyłu na dole (taka czarna listwa plastikowa) i podciągnąć ją do góry. Potem kładziesz oparcie

> ciągnąc zapadkę w okolicy mocowania zapięcia pasa bezpieczeństwa i masz wszystko jak na dłoni.

> Odkręcasz dźwignię z boku oparcia (ta od pochylania siedzenia) i wymieniasz linkę.

> Cięgno albo się urwało (zazwyczaj spada zacisk na końcu linki) albo naciągnęło.

Bardzo dziękuję za obrazową instrukcję.

Napisano

> No u mnie jest akurat P II, niezuwazyłem na początku ze kolega pytał o P I. Ciekawe jak w P II ?

Mechanizm jest mniej więcej taki sam tylko pewnie tapicerka będzie inaczej mocowana. Musisz zdjąć tapicerkę oparcia do wysokości dźwigni pochylania siedzenia i potem będziesz już wiedział co dalej zrobić.

Napisano

> Bardzo dziękuję za obrazową instrukcję.

Daj znać jak poszło.

Napisano

> Mechanizm jest mniej więcej taki sam tylko pewnie tapicerka będzie inaczej mocowana. Musisz zdjąć

> tapicerkę oparcia do wysokości dźwigni pochylania siedzenia i potem będziesz już wiedział co

> dalej zrobić.

ok.gif dzieki

Napisano
  • Autor

> Daj znać jak poszło.

Muszę poczekać aż się trochę cieplej zrobi zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.