Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieka płyn chłodniczy

Featured Replies

Napisano

Witam,

zauważyłem, że spod osłony rozrządu (PII 1.2 8V) wypływają na razie niewielkie ilości płynu - kolor zielony ale lekko tłusty jakby z olejem. Możliwy jest taki pomieszany wyciek?

Pozdrawiam

Napisano

> Witam,

> zauważyłem, że spod osłony rozrządu (PII 1.2 8V) wypływają na razie niewielkie ilości płynu - kolor

> zielony ale lekko tłusty jakby z olejem. Możliwy jest taki pomieszany wyciek?

> Pozdrawiam

Plyn z ukladu chlodzenia przewaznie jest lekko tlusty. Kolor zalezny od samego plynu, np: Paraflu sa zielone, niebieskie lub czerwone.

W Twoim przypadku pewnie puszcza pompa wodna.

Napisano
  • Autor

> Plyn z ukladu chlodzenia przewaznie jest lekko tlusty. Kolor zalezny od samego plynu, np: Paraflu

> sa zielone, niebieskie lub czerwone.

> W Twoim przypadku pewnie puszcza pompa wodna.

Gdzieś mam resztkę tego płynu w pojemniku - sprawdzę czy jest tak samo tłusty. Ostatnio trochę przegrzałem AUTO - padł termostat i trochę boje się UPG.

Napisano

> Gdzieś mam resztkę tego płynu w pojemniku - sprawdzę czy jest tak samo tłusty. Ostatnio trochę

> przegrzałem AUTO - padł termostat i trochę boje się UPG.

Samochod sie nie gotuje, nie ma bulgotania w ukladzie chlodzenia, w oleju nie ma sladu innych plynow??

Napisano
  • Autor

> Samochod sie nie gotuje, nie ma bulgotania w ukladzie chlodzenia, w oleju nie ma sladu innych

> plynow??

Przy awarii auto się nie zagotowało, ale trochę płynu wyrzucił przez korek na zbiorniczku. Przejechałem już ok 400 km (1 tydzień), olej kontroluję nic tam nie widzę na bagnecie i ubytków płynu chłodzącego poza tymi wyciekami też nie widzę, jak odkręcam korek na chłodnicy to mam podciśnienie - jakaś tam szczelność układu jest.

Napisano

> Przy awarii auto się nie zagotowało, ale trochę płynu wyrzucił przez korek na zbiorniczku.

Czyli sie zagotowalo, wyglada mi to na poczatki przedmuchow z cylindra/cylindrow do kanalow ukladu chlodzenia.

> Przejechałem już ok 400 km (1 tydzień), olej kontroluję nic tam nie widzę na bagnecie i

> ubytków płynu chłodzącego poza tymi wyciekami też nie widzę, jak odkręcam korek na chłodnicy

> to mam podciśnienie - jakaś tam szczelność układu jest.

Tak na prawde wszystko sie wyjasni, jak zrobi sie cieplej i staniesz w korku. Jesli UPG bedzie puszczac, to auto sie zagotuje.

Napisano
  • Autor

> Czyli sie zagotowalo, wyglada mi to na poczatki przedmuchow z cylindra/cylindrow do kanalow ukladu

> chlodzenia.

> Tak na prawde wszystko sie wyjasni, jak zrobi sie cieplej i staniesz w korku. Jesli UPG bedzie

> puszczac, to auto sie zagotuje.

A to ciśnienie w zbiorniczku (po wystygnięciu silnika) to może efekt przepuszczania UPG?

Napisano

> A to ciśnienie w zbiorniczku (po wystygnięciu silnika) to może efekt przepuszczania UPG?

Cisnienie czy podcisnienie?? Do drugie jest normalna sprawa, jak silnik wystygnie.

Napisano
  • Autor

> Cisnienie czy podcisnienie?? Do drugie jest normalna sprawa, jak silnik wystygnie.

Chyba ciśnienie bo po odkręceniu korka poziom płynu idzie do góry.

Napisano

> Chyba ciśnienie bo po odkręceniu korka poziom płynu idzie do góry.

Jesli to sie dzieje na zupelnie zimnym silniku i poziom plynu sie podnosi na chwile, a pozniej opada do poprzedniego poziomu to wyglada na puszczajaca UPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.