Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomóżcie, bo szlag mnie trafi. Problem z tweeterami

Featured Replies

Napisano

Krótko - system składa się z CDA-9833R, DLS R6A, wzmak Ground Zero GZHA 4150 XII + sygnałówki. Problem polega na tym, że wszystko gra pięknie, oprócz tweetera który łapie przestery podczas gry np gitary. Dziś podmieniliśmy radio - efekt ten sam, wzmacniacz - efekt ten sam, podłączyliśmy zwrotnice od innego zestawu z tweeterem i znowu to samo. Sygnałówki też sprawdzone. Czy jest jeszcze coś, o czym mogłem zapomnieć ? Bo wg mojej wiedzy już nie... Czy jest szansa, że głośniki grają tak, bo grają dopiero może łącznie 2 godziny ? Jeśli tak, to może dam radę to przełknąć na te paredziesiąt godzin, ale prędzej wywalę wszystko z wieżowca na ziemie sick.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Dziś auto spędziło 3 godziny w firmie zajmującej się montażem CA i także bez pomysłów...

Napisano
  • Autor

> Jaką masz kopułkę tweetera? lekko matową czy połyskową?

błyszcząca

Napisano

> błyszcząca

no to jedna opcja odpada, dasz radę zamienić stronami Tweetery i wykluczyć ew. tweeter?

Miałem przypadek iż obydwa łapały przestery i okazało się że mimo iż miały ten sam symbol były od innego zestawy DLSa po wymianie na właściwe problem się rozwiązał a różniły się właśnie membraną.

Napisano
  • Autor

> no to jedna opcja odpada, dasz radę zamienić stronami Tweetery i wykluczyć ew. tweeter?

> Miałem przypadek iż obydwa łapały przestery i okazało się że mimo iż miały ten sam symbol były od

> innego zestawy DLSa po wymianie na właściwe problem się rozwiązał a różniły się właśnie

> membraną.

Sprawa jest dziwna, bo podłączaliśmy dziś kolejny świeżo wypakowany z pudełka T25 i efekt był ten sam :/ Muszę chyba nazbierać gratów i jeszcze raz na spokojnie wszystko sprawdzić, bo w serwisie CA miałem w pewnym stopniu ograniczoną możliwość odsłuchu i musiałem zdać się na techników tam pracujących..

Napisano

sądzę że coś z instalacją jest nie ten teges, skoro głośnik, zwrotnice, radio, wzmaka i kable są ok. NIe postakłem się co prawda z tym ale może łapie gdzieś zakłucenia.

Napisano

> Sprawa jest dziwna, bo podłączaliśmy dziś kolejny świeżo wypakowany z pudełka T25 i efekt był ten

> sam :/ Muszę chyba nazbierać gratów i jeszcze raz na spokojnie wszystko sprawdzić, bo w

> serwisie CA miałem w pewnym stopniu ograniczoną możliwość odsłuchu i musiałem zdać się na

> techników tam pracujących..

Zmień płytę CD, najlepiej na jakąś oryginalną.

Napisano
  • Autor

> Zmień płytę CD, najlepiej na jakąś oryginalną.

Wszystkie których słucham, są tylko oryginalne.

Po zapakowaniu zwrotnic w poczwórną warstwę folii aluminiowej efekt znacząco, bardzo znacząco zmalał, do minimalnego. Jakieś idee ? ok.gif

Napisano

Zmienić miejsce zwrotek np do bagażnika.

Napisano

> Wszystkie których słucham, są tylko oryginalne.

> Po zapakowaniu zwrotnic w poczwórną warstwę folii aluminiowej efekt znacząco, bardzo znacząco

> zmalał, do minimalnego. Jakieś idee ?

kup kawałek cienkiej blachy miedzianej i je okuj ok.gif ew wywal do bagażnika jak radił kolega ale też z jakąś izolacją bo te zakłócenia się muszą z czegoś brać ...

ps. mówiłem, że Jan niezbędny to jest rozwiązanie Twojego problemu smile.gif

18100222.jpg

hehe.gif

Napisano
  • Autor

> kup kawałek cienkiej blachy miedzianej i je okuj ew wywal do bagażnika jak radił kolega ale też z

> jakąś izolacją bo te zakłócenia się muszą z czegoś brać ...

Tak zrobię, ale po weekendzie, jak kable przyjdą wink.gif

> ps. mówiłem, że Jan niezbędny to jest rozwiązanie Twojego problemu

Ano, musimy ogłosić kampanię promocyjną haha smile.gifok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wszystkie których słucham, są tylko oryginalne.

>

Sorki, nie mam pojęcia, dlaczego tak mi się wkleiło i dopiero dzisiaj zauważyłem. Chciałem powiedzieć, że masz zmienić płytkę CD, najlepiej na oryginalną testową i włącz sobie ciszę, najlepiej na fuul. To idealny test na wszelkie zakłócenia. Czasami sygnałówka zbiera jakąś konkretną wąską częstotliwość i w sprzyjających okolicznościach cuda słychać. I jeszcze coś. Jeśli wszystkie kłopoty biorą się w trakcie odsłuchu T-25, to warto popatrzeć pod tego pajączka od maskownicy, bo czasami tam jakiś miniaturka paproch wpadnie i brzęczy. Nawet w nowym. Jest też możliwe, że pojawiają się jakieś rezonanse w wyniku odbicia od szyby i takie tam. Warto spróbować z różnymi ukierunkowaniami. Na koniec to już mi tylko dowcip pozostał. Założył gość car audio, usiadł i słucha. W prawym uchu go jednak zaswędziało, to podrapał się śrubokrętem, bo miał pod ręką. Gdy tak się drapał, nagle coś nieźle huknęło i poszedł prawy kanał, a gość pyta na forum, czy to mógł wzmak się spalić, czy może głośniki poszły. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zmienić miejsce zwrotek np do bagażnika.

Zmienione, efekt jest słabszy, ale dalej słyszalny :/ Podłączyłem dziś też na krótko do wzmacniacza odtwarzacz cd, dalej to samo więc to nie radio ani kable sygnałowe. Wzmacniacz też był sprawdzany, więc odpada. Pozostały zwrotnice i tweetery...

Napisano
  • Autor

Edit : problem rozwiązany.

Podpiąlem dziś drugi raz nowe z pudełka tweetery, okazało się że jest czyściutko. Tweeter do wymiany i będzie cacy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.