Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

Witam

Potrzebuje szybkiej porady.

Cromka dzisiaj rano walnęła żonie focha i nie chciała odpalić.

Zegary ładnie się zapaliły, kontrolki zgasły w odpowiedniej kolejności, itd. a rozrusznik nawet nie zakręcił.

Po kilku próbach załapał i odpalił.

Po południu podobna akcja.

Co to może być?

Stacyjka, rozrusznik, akumulator, czy coś innego?

Czy możliwe jest przy zbyt niskim napięciu na akumulatorze niezałączenie rozrusznika?

Kiedyś rozładowałem akumulator przy okazji padniętego alternatora i wtedy wszystko padało (zegary, światła, itp.)

Btw, croma przez weekend stała i wczoraj jak ją odpalałem to miałem wrażenie, że jakoś wolno kręci. No i niestety przejechałem wczoraj odcinek 2x0,5km więc nawet akumulator zbytnio się nie podładował.

Napisano

> Witam

> Potrzebuje szybkiej porady.

Może za słąbo sprzęgło wdusiłeś a może czujnik na sprzęgle sie kończy.....

Croma nie zapali nawet nie drgnie zanim nie "naciśniesz" sprzęgła ... jest zabezpieczona elektrycznie wink.gif

Napisano

Albo hamulca? I to nie dotyczy automatów, oczywiście musi być wrzucony luz. Gdyby ktoś mógł to potwierdzić, bo dopiero jutro będę mógł to sprawdzić, czy można zapalić nie wciskając sprzęgła.

Napisano
  • Autor

Croma II 1.9 multijet

Żonka przegoniła ją właśnie, a ja mam nadzieje, że odpali jej wieczorem bo do domu będzie miała daleko

Napisano

> Albo hamulca? I to nie dotyczy automatów, oczywiście musi być wrzucony luz.

Czy hamulca to nie wiem... nie sprawdzałem ale u mnie rozrusznik nawet nie styknie jak nie wcisnę sprzęgła....

Co do automatów to nie wiem...

Napisano
  • Autor

To może być to.

Żona pochwaliła się że wciskała gaz zamiast sprzęgła, co nie zmienia faktu, że rano nie chciał również mi odpalić.

Czy istniej opcja, że po próbie uruchomienia bez wciśniętego sprzęgła przed kolejnym odpaleniem należy trochę odczekać bądź całkowicie wyjąć kluczyk ze stacyjki?

Rano żonka stwierdziła że croma padła po czym ja próbowałem ja odpalić i również nie było na początku reakcji rozrusznika. Nie pamiętam tylko czy wyjmowałem kluczyk ze stacyjki, czy tylko przekręciłem go w pozycję off.

Wszystko wyjaśni się wieczorem. Albo żona wróci do domu bezproblemowo albo będę miał bardzo gorącą infolinię i kombinowanie transportu.

BTW. jak zmusić kobietę do przeczytania instrukcji obsługi samochodu, albo jakiejkolwiek innej instrukcji

Napisano

Zawsze możesz sprawdzić organoleptycznie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Kilka dni pojeździłem i wszystko jest ok.

Żona ma wielkiego minusa za sianie paniki.

BTW. Croma ze skrzynią manualną odpala zarówno z wciśniętym sprzęgłem lub hamulcem, więc opcja z hamulcem nie dotyczy tylko automatu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.