Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stukanie z okolicy koła

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z moim Puntem. A mianowicie podczas skręcania kół w lewo na maxa słychać stuk(wydaje mi się, że sprężyny), co może być tego przyczyną? Łożysko McPhesona? Jeżeli nie to co innego i czy jest na forum jakiś manual do wymiany tego? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Napisano

> Witam. Mam problem z moim Puntem. A mianowicie podczas skręcania kół w lewo na maxa słychać

> stuk(wydaje mi się, że sprężyny), co może być tego przyczyną? Łożysko McPhesona? Jeżeli nie to

> co innego i czy jest na forum jakiś manual do wymiany tego? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Opisz dokładniej, jeden stuk czy więcej , przy samym kręceniu kierownicą czy podczas jazdy itd

Napisano
  • Autor

Jeden stuk przy kołach skręconych na max w lewo. Stuk występuje przy skręcaniu a nie przy jeździe, co wyklucza wg mnie przegub(inny dźwiek, stuk występuje podczas jazdy). Jest to charakterystyczny stuk sprężyny

Napisano

> Jeden stuk przy kołach skręconych na max w lewo. Stuk występuje przy skręcaniu a nie przy jeździe,

> co wyklucza wg mnie przegub(inny dźwiek, stuk występuje podczas jazdy). Jest to

> charakterystyczny stuk sprężyny

Stawiam na górne mocowanie kolumny , kupa syfu . W Pandzie tak miałem , przy prawie pełnym skręceniu kół następowało takie "bęęęęęę"

Napisano
  • Autor

> Stawiam na górne mocowanie kolumny , kupa syfu . W Pandzie tak miałem , przy prawie pełnym

> skręceniu kół następowało takie "bęęęęęę"

dokładnie o taki dźwięk mi chodzi smile.gif

Napisano

> dokładnie o taki dźwięk mi chodzi 284680221-kolumna.JPG

Ten talerzyk (czerwona strzałka) powinien się obracać wraz ze sprężyną. Gdy brud i rdza poskleja ten talerzyk z łożyskiem ( zielona strzałka) to wtedy następuje wygięcie obwodowe sprężyny . Spróbuj na początek wymyć to dokładnie i popsikać preparatem penetrującym.

post-50051-14352511477167_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.