Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

instalacja gazowa do astry H 1.4?

Featured Replies

Napisano

Witam,

dzisiaj byłem u "gazownika" z zapytaniem o koszt montażu lpg do astry z 2010r z islnikiem 1.4... otrzymałem odp że albo 2100 albo 2700zł, ale w pierwszym (tańszym) przypadku będzie mi się świecić check... natomiast w drugim instalacja jest sterowana przez ten sam komputer co benzyna... i w takim rozwiązaniu nie będzie mowy o błedach, a autko będzie super jeździło... hmmm wiecie o czym on mówił? Bo jak się zacząłem dopytywać to cały czas mówił tylko że to nowy rodzaj instalacji itd, że już kilkanaście aut tak zagazował i się super sprawuje i poleca... ale ja z natury nieufny jestem grinser006.gif, dlatego mam nadzieję że może Wy mi coś rozjaśnicie?

Pozdrawiam

Tomasz

Napisano

> otrzymałem odp że albo 2100 albo 2700zł, ale w pierwszym (tańszym) przypadku będzie mi się

> świecić check...

Albo żarówkę wyjmie grinser006.gif

> natomiast w drugim instalacja jest sterowana przez ten sam komputer co

> benzyna... i w takim rozwiązaniu nie będzie mowy o błedach, a autko będzie super jeździło...

> hmmm wiecie o czym on mówił?

Sekwencja

> Bo jak się zacząłem dopytywać to cały czas mówił tylko że to nowy

> rodzaj instalacji itd, że już kilkanaście aut tak zagazował i się super sprawuje i poleca...

No to fachura nie ma co wink.gif

> ale ja z natury nieufny jestem , dlatego mam nadzieję że może Wy mi coś rozjaśnicie?

Ja powiem tylko żebyś gazownika zmienił bo wg mnie to pacan jakiś. Załóż sekwencję w sprawdzonym warsztacie a o gazie będziesz pamiętał tylko podczas tankowania.

Napisano

> Ja powiem tylko żebyś gazownika zmienił bo wg mnie to pacan jakiś.

Wszystko na to wskazuje.

Ciekawe, co to miałaby być za instalacja, która w zasadzie z założenia zapala Checka? hehe.gif

Dobrze, że chociaż od razu odkrył karty.

Napisano
  • Autor

najlepsze jest to że to duża stacja zakładająca instalacje... może ktoś kojarzy: Eliasz - Nowa Gorzelnia. Z tego co piszecie to faktycznie chyba zrezygnuje z jego usług...

Napisano

też mam astre H 1,4 na gazie przejechane ok 3 tyś

instalacja brc seq 24 za 2600. założona miesiąc temu

Napisano

>dzisiaj byłem u "gazownika" z zapytaniem o koszt montażu lpg do astry z 2010r z islnikiem 1.4

Wiesz sam mam taki dylemat, tylko że w Astrze J.

A co z gwarancją? Jeśli się dobrze orientuję to GM pozwala na montaż lpg w AH ale nie zaleca smile.gifhahaha.gif

I aby nie stracić gwarancji musisz chyba lpg zainstalować u nich.

Jak kupowałem swoją Astrę, to sprzedawca powiedział, że GM zabrania im montować lpg w AJ.

żródło

O jakie przystosowanie silnika do zasilania lpg im chodzi?

''silnik musi być wyposażony w opcję fabryczną "Przystosowanie do zasilania LPG''

Napisano
  • Autor

szczerze mówiąc to na gwarancje opla delikatnie mówiąc leje... Jestem rozczarowany serwisem (i żeby nie było byłem w różnych miastach), jakość usług jest poniżej krytyki... mam porównanie do toyoty (też kilka miast objechałem), gdzie zawsze byłem obsłużony szybko, miło, fachowo...niezaleznie od tego czy byłem na przeglądzie czy na nanprawie jakiejś usterki w ramach gwarancji... nie zbywali klienta, a niestety w oplu mam odczucia tylko i wyłącznie negatywne. Dlatego też rezygnuję z gwarancji - na dobrą sprawę został mi rok gwarancji, jak mam im "przepłacić" o 2500zł za instalke i znów być "średnio" obsłużonym to odpuszczam. A poza tym nawet gdyby coś wyszło w trakcie to za 2500zł zaoszczędzone można spokojnie większość rzeczy naprawić.

Będę jeździł tylko na przeglądy blach co roku...

A co do przygotowania opla do gazu to nie mam pojęcia...

Napisano

Ja odpuściłem sobie rok gwarancji i pojechałem do gazowni.

Silnik 1,4 nadaje się do gazu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Ja odpuściłem sobie rok gwarancji i pojechałem do gazowni.

> Silnik 1,4 nadaje się do gazu.

U mnie jest 1.4 A14XER. Jak się mają zmienne fazy rozrządu do jego zagazowania?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.