Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Termostat story c.d.

Featured Replies

Napisano

Wymieniłem w swoim Z19DTL w końcu termostat. 3 godziny roboty, ukręcona nakrętka w podstawie od aku i 100 zł w kieszeni mniej. Generalnie nie było źle.

Ku mojemu zdumieniu moje auto na miało założony włoski termostat firmy BEHR. Zgodnie z wieloma opiniami na forum na 1 montaż Opel kładł WAHLERa. W tym włoskim wynalazku wkręcony był czujnik temp. cieczy marki VALEO. W zakupionym nowym termostacie czujnik jest "bezimienny". Jednym słowem OPEL zapożyczył sporo włoszczyzny do swoich pojazdów.

284701763-termostacik.jpg

post-29036-14352511579429_thumb.jpg

Napisano

> Wymieniłem w swoim Z19DTL w końcu termostat. 3 godziny roboty, ukręcona nakrętka w podstawie od aku

> i 100 zł w kieszeni mniej. Generalnie nie było źle.

> Ku mojemu zdumieniu moje auto na miało założony włoski termostat firmy BEHR. Zgodnie z wieloma

> opiniami na forum na 1 montaż Opel kładł WAHLERa. W tym włoskim wynalazku wkręcony był czujnik

> temp. cieczy marki VALEO. W zakupionym nowym termostacie czujnik jest "bezimienny". Jednym

> słowem OPEL zapożyczył sporo włoszczyzny do swoich pojazdów.

A cały silnik to nie fiata przypadkiem? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A cały silnik to nie fiata przypadkiem?

Jak najbardziej TAK. Pytanie, czy inni użytkownicy tak samo mieli, bo wszędzie trąbią, iż na 1 montaż idzie WAHLER?

Napisano

> Ku mojemu zdumieniu moje auto na miało założony włoski termostat firmy BEHR. Zgodnie z wieloma

> opiniami na forum na 1 montaż Opel kładł WAHLERa.

ZTCW to Opel do silnika 1.9 nigdy nie wkładał na pierwszy montaż Wahlera. Zawsze był Behr. U mnie też

Napisano
  • Autor

> ZTCW to Opel do silnika 1.9 nigdy nie wkładał na pierwszy montaż Wahlera. Zawsze był Behr. U mnie

> też

W takim razie zacytuję klasyków gatunku:

TU , TU , TU ...

Napisano

> W takim razie zacytuję klasyków gatunku:

> TU , TU , TU ...

Mój klasyk gatunku mający ...naście lat doświadczenia w ASO nigdy nie widział Wahlera jako oryginału w 1.9 i jestem skłonny uwierzyć jemu niż sprzedawcy z allegro piszącemu różne bzdury żeby sprzedać towar.

Poza tym Ty miałeś Behr, ja miałem Behr...

Napisano

> Jak najbardziej TAK.

Jakoś producenci w ogóle boją się używać swoich wyrobów zlosnik.gif W Daewoo było kupę części z Opla (szczególnie w Nexii), w Oplu z Fiata.

> Pytanie, czy inni użytkownicy tak samo mieli, bo wszędzie trąbią, iż na 1

> montaż idzie WAHLER?

hmm.gif ja to nie wiem jaki miałem i nawet czy ten co miałem to był pierwszy grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.