Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świece zapłonowe

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie, przymierzam sie do wymiany swiec zaplonowych i w tym momencie nasowa sie taka oto zagadka: producent w instrukcji sugeruje uzycie swiec dwuelektrodowych, jednak mam bravke 16.16v 103 KM 99' z gazem i czytalem kiedys ze do samochodow z instalacjami gazowymi powinno sie montowac swieczki tylko jednoelektrodowe, a co wy o tym sadzicie ?

Napisano

Witaj !!!

Ja zalozylem instalacke gaz. miesiac temu i instalator kazal zmienic na 1 elektrodowe!!!

Wydaje mi sie ze ile ludzi tyle opini bo jak pytalem w serwisie to mowili ze powinno sie jezdzic na takich swieca jakich zaleca producent !

Ja zalozylem 1 elektrodowe NGK i narazie wszystko OK ( 1 elektr. sa o polowe tansze - to tez byl powod ich zalozenia !!!! ) wink.gifwink.gif

Napisano

> Ja zalozylem 1 elektrodowe NGK i narazie wszystko OK ( 1

> elektr. sa o polowe tansze - to tez byl powod ich zalozenia !!!!

A co sadzicie o Iskrze? Widzialem na Allegro dedykowane dla LPG, ale nie chodzi mi o ten LPG tylko o cene - 25zl za komplet. Sztuka NGK 2-elektrodowych (czyli zalecanych) min. 14zl co podwaja koszty.

Napisano

Iskra robi b. dobre swieczki. Slyszalem tylko dobre opinie.

Napisano

Raz na dlugi dlugi okres czasu moze zdarzyc sie ze iskra podzieli sie i rozejdzie po dwoch elektrodach jednoczesnie przez co straci swoja odp cieplote i mieszanka gazu moze sie nie zapalic. Ja jednak jezdze na dwuelektrodowych od zawsze i nie mialem jeszcze ani jednego strzalu!

Napisano

> Iskra robi b. dobre swieczki. Slyszalem tylko dobre opinie.

Jaki ich model jest odpowiedni dla Bravy 1.4? Co moge wsadzic zamiast NGK BKR6EKC?

Napisano

Ja uzywam Brisk silver DR15YS po 38 zł komplet

Napisano
  • Autor

No wszystko pieknie, a jakie moge wsadzic swiece jednoelektrodowe do bravki 1.6 16v 103 KM z gazem, oczywiscie oprocz tych swiec podanych w instrukcji smile.gif ? Jakies pomysly, oznaczenia ?

Napisano

>producent w instrukcji

> sugeruje uzycie swiec dwuelektrodowych,

...i to najlepiej NGK :D . Posłuchaj producenta. Jeżdżę na gazie już ponad 3 lata i troszkę eksperymentowałem ze swiecami i przewodami WN. Na chwilę obecną jestem pewien że najlepszy wybór to własnie dedykowane do naszych autek NGK. Pozdrawiam

Napisano

> Jaki ich model jest odpowiedni dla Bravy 1.4? Co moge wsadzic zamiast

> NGK BKR6EKC?

SFE65PRS GAZ tak wynika ze strony producenta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.