Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

balupunkt nie czyta płyt? co nei tak?

Featured Replies

Napisano

witam

Z samochodem kupiłem radio blaupunkt jakis starszy model CD i nie czytał mi on płyt, wyskakiwął error, a wczoraj przez przypadek zmieniłem żeby grało CD i zaczęło grać, ale gdy zmieniłem płyty problem znów powrócił.

Co jest zepsute?

Napisano

> witam

> Z samochodem kupiłem radio blaupunkt jakis starszy model CD i nie czytał mi on płyt, wyskakiwął

> error, a wczoraj przez przypadek zmieniłem żeby grało CD i zaczęło grać, ale gdy zmieniłem

> płyty problem znów powrócił.

> Co jest zepsute?

Na początku proponowałbym przeczyścić laser w radiu.

Napisano
  • Autor

> Na początku proponowałbym przeczyścić laser w radiu.

jak i czym to sie robi?

Napisano

> jak i czym to sie robi?

Wg mnie trzeba rozkręcić napęd i zobaczyć czy na szkle lasera nie ma paprocha no i ewentualnie przemyć - np spirytusem?

Ale najpierw trzeba zobaczyć czy nie wypięła się jakaś taśma - ewentualnie wyjąć końcówki taśm z gniazd i przeczyścić spirytusem.

Głowica jest ruchoma więc taśma lasera ma prawo się wysunąć.

Mogła się też teoretycznie rozregulować optyka i nie łapie focusa. Są pewnie śrubki regulacyjne ale osobiście bym tego nie ruszał.

A w ogóle to trzeba by na rozbabranym ale podłaczonym zobaczyć, czy w ogóle głowica się porusza, czy dobrze sie ustawia (do środka płyty po włożeniu płyty) czy zapala się na detekcję płyty i czy zapala się na czytanie.

Napisano
  • Autor

> Wg mnie trzeba rozkręcić napęd i zobaczyć czy na szkle lasera nie ma paprocha no i ewentualnie

> przemyć - np spirytusem?

> Ale najpierw trzeba zobaczyć czy nie wypięła się jakaś taśma - ewentualnie wyjąć końcówki taśm z

> gniazd i przeczyścić spirytusem.

> Głowica jest ruchoma więc taśma lasera ma prawo się wysunąć.

> Mogła się też teoretycznie rozregulować optyka i nie łapie focusa. Są pewnie śrubki regulacyjne ale

> osobiście bym tego nie ruszał.

> A w ogóle to trzeba by na rozbabranym ale podłaczonym zobaczyć, czy w ogóle głowica się porusza,

> czy dobrze sie ustawia (do środka płyty po włożeniu płyty) czy zapala się na detekcję płyty i

> czy zapala się na czytanie.

zapala sie na wyświetlaczu czytanie, i tak jak napsiałęm nawet raz zaczęło i grało, ale jak zmianięłm płyte to przestało działąć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.