Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poduszka silnika od strony rozrządu 1.9 Multijet 120

Featured Replies

Napisano

Witam. Czy w poduszce silnika, tej od strony rozrządu znajduje się olej??? Dzisiaj właśnie zauważyłem wokół całej tej poduszki gdzie jest przymocowana do podłużnicy olej. W tamtym miejscu raczej nie powinno być oleju, bo nie ma skąd wylecieć - moje podejrzenie pada właśnie na poduszkę. Czy można z tym jeździć do czasu naprawy???

Napisano

> Witam. Czy w poduszce silnika, tej od strony rozrządu znajduje się olej??? Dzisiaj właśnie

> zauważyłem wokół całej tej poduszki gdzie jest przymocowana do podłużnicy olej. W tamtym

> miejscu raczej nie powinno być oleju, bo nie ma skąd wylecieć - moje podejrzenie pada właśnie

> na poduszkę. Czy można z tym jeździć do czasu naprawy???

sama poduszka to chyba metal i guma zwulkanizowane razem więc oleju w niej nie ma ale tam jest powyżej zbiornik płynu chłodzącego - może to z niego coś cieknie? a jak olej to może płycnie po przewodzie od turbo do filtra powietrza - u mnie tak jest ale za mało aby kapać (zabrudzenie przedodu od spodu olejem jest ale bez kapania)

Napisano
  • Autor

W 1.9 multijet filtr powietrza i przewód do turbo jest z drugiej strony, także to nie to o czym piszesz.

Napisano

> W 1.9 multijet filtr powietrza i przewód do turbo jest z drugiej strony, także to nie to o czym

> piszesz.

podychy gumowe, albo wyciek plynu ze zbiorniczka wyr, ktory ma mocowanie na poduszce, albo jakis wyciek paliwa, olej nie mial prawa sie tam znalesc

• 1 rok później...
Napisano

Witam, chciałem zapytać czy udało się ta zagadkę rozwiązać - bo u mnie tez pojawił się tam olej - nie jest to płyn ani paliwo tylko olej. Obstawiam, że olej jest w poduszce silnika i zaczął z niej wyciekać.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.