Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płyn chłodniczy

Featured Replies

Napisano

Witam.

Co może być przyczyną dużego ubywania płynu chłodniczego w kropku II?.Tydzień temu u michaniora wymieniałam termostat i płyn chłodniczy i od tego momentu wciąż ubywa,np:dwa dni temu było 1,5 cm od max a dzisiaj już prawie w połowie min a max,przed wymianą nie ubywało ani kropli sciana.gifCzy może w układzie jest jeszcze jakieś powietrze i płyn się wciąż stabilizuje , czy to coś innego.Dodam, że na zewnątrz nie widać żadnych wycieków. Poradzcie co robić niewiem.gif

Napisano

Moze byc jest jeszcze gdzies powietrze, ktore teraz wychodzi. Popatrz, czy na silniku w okolicach termostatu nie jest mokro. Ten znajduje sie ponizej cewek zaplonowych i dochodzi do niego gruby waz od chlodnicy.

Napisano

Witam.

U mnie przy wymianie było to samo. Zalałem dużo ponad MAX przy odpowietrzaniu. Trochę płynu się wylało. Dalej dużo ponad MAX, gdzieś do połowy skośnej rurki. Przejechałem z 1000km. Było troszkę ponad MAX. Teraz, 5kkm od wymiany, poziom cały czas jest utrzymywany niewiem.gif

Nie wiem, dlaczego, pomimo solidnego odpowietrzenia, dalej poziom poleciał. Może nagrzewnica się odpowietrzyła.

Napisano
  • Autor

> Moze byc jest jeszcze gdzies powietrze, ktore teraz wychodzi. Popatrz, czy na silniku w okolicach

> termostatu nie jest mokro. Ten znajduje sie ponizej cewek zaplonowych i dochodzi do niego

> gruby waz od chlodnicy.

Obadałam wszystko i brak jest wycieków również w okolicy termostatu.Co w takim przypadku robić, poczekać jeszcze z miesiąc może się ustabilizuje niewiem.gif

Napisano

> Obadałam wszystko i brak jest wycieków również w okolicy termostatu.Co w takim przypadku robić,

> poczekać jeszcze z miesiąc może się ustabilizuje

Poczekaj i poobserwuj, prawdopodobnie sie ustabilizuje. Mozesz dolac jeszcze troche plynu, ale nie za duzo. Poziom tez zmienia sie wraz z nagrzewaniem i stygnieciem samochodu, na goracym zawsze bedzie go wiecej.

Napisano
  • Autor

> Poczekaj i poobserwuj, prawdopodobnie sie ustabilizuje. Mozesz dolac jeszcze troche plynu, ale nie

> za duzo. Poziom tez zmienia sie wraz z nagrzewaniem i stygnieciem samochodu, na goracym zawsze

> bedzie go wiecej.

OK, dzięki za pomoc. PS.płynu dolałam na zimnym tak prawie do max.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.