Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mam nadzieję że łożysko

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio coraz bardziej nasila mi się "brum" w kabinie. Wydaje mi się że to prawe przednie koło ale nie jestem pewien. Czy są jakieś domowe sposoby by sprawdzić czy to na pewno to koło? Czy możliwe że to może być "brum" ze skrzyni? Brum się nasila wraz z prędkością, nie zależy od przełożenia. Łożyska tylne wymieniałem niecałe rok temu więc podejrzewam że to nie one. Pozdrawiam

Napisano

Łożysko. Dźwignij koło, zakręć i przyłóż ucho, jak będzie wyło to masz 100% pewność

Napisano

z domowych sposobów na sprawdzenie łożyska w przednim kole to znam takie: Podnosisz samochód z tej strony, które koło chcesz sprawdzić. Zabezpieczasz samochód żeby się nie ruszył. Jak masz koło w powietrzu to niech ktoś wskoczy do kabiny "się przejedzie na sucho". Jak się będzie tylko to koło obracać to zdjagnozujesz czy to akurat łożysko bo będzie szumieć wink.gif

Napisano
  • Autor

Zrobiłem wg. Waszej rady i .... lipa, to nie łożysko, poszła mi guma na przegubie i wylał się cały smar z tamtąd frown.gif A zrobiłem tak chyba z 300 km. a jutro do roboty frown.gif Co robić? Czy trzeba bedzie cały przegub wymienić czy wystarczy tą gumę ze smarem?

Napisano
  • Autor

Skonsultowałem się z moim kolegą (mechanik amator) i mowi że jak nie stuka przy ruszaniu to to łożysko tylko, bo nie stuka mi... smile.gif Jutro po robocie kupie łożysko i gume ze smarem.

Napisano
  • Autor

No... jestem po wymianie łożyska, oraz osłony przegubu. Ale niestety mechanik powiedział że tarcze są cienkie jak żyletka i musiałem je też wymienić. Taka przyjemność wyszła mnie 320 zł frown.gif No ale bezpieczeństwo przede wszystkim!

Pozdrawiam i dzięki za rady.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.