Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stłuczka a ponowny przegląd

Featured Replies

Napisano

Wczoraj miałęm stłuczkę. Zderzak i prawa lampa do wymiany. Policjantka zabrała mi dowodzik. Skierowali mnie po dokonaniu naprawy na ponowny przeglądzik. Czy diagnosta bedzie sprawdzał tylko przód czy jest wporządku czy całego Unochoda?

Napisano

> Wczoraj miałęm stłuczkę. Zderzak i prawa lampa do wymiany. Policjantka zabrała mi dowodzik.

> Skierowali mnie po dokonaniu naprawy na ponowny przeglądzik. Czy diagnosta bedzie sprawdzał

> tylko przód czy jest wporządku czy całego Unochoda?

Tylko punkty jakię są wyszczegulnione na zaświadczeniu.

Napisano

zależy co wpisali ci jako powód zatrzymania DR , jak ogólnie po kolizji to cały przegląd i to nawet poszerzony- miałem tak kilka lat temu; jak tylko oświetlenie to za kilkadziesiąt zł tylko oświetlenie- miałem tak kilka lat temu. no chyba że przez te 7 lat coś sie zmieniło.

pozdro

Napisano

> Tylko punkty jakię są wyszczegulnione na zaświadczeniu.

Teoretycznie tak, ale nie wyobrażam sobie, żeby diagnosta, badając cokolwiek, nie wjechał przy okazji na rolki.

Napisano

> Teoretycznie tak, ale nie wyobrażam sobie, żeby diagnosta, badając cokolwiek, nie wjechał przy

> okazji na rolki.

wjeżdża na rolki, sprawdza hample, amory itd czy przypadkiem coś się nie zepsuło przy okazji dzwonka waytogo.gif

chociaż spotkałem się z machlojkami, warsztat był ugadany ze stacją, auto po naprawie pojechało na oskp i nawet hali nie widziało a diagnosta nie oglądał auta, papier i tyle w sprawie przeglądu... i zazwyczaj to były nowsze samochody po mniejszym bądź większym uderzeniu...

Napisano
  • Autor

Bo sprawa jest taka że podłoga jest zgnita, progi. A amortyzatory na granicy tych lini na wykresach smile.gif

Napisano

> Bo sprawa jest taka że podłoga jest zgnita, progi. A amortyzatory na granicy tych lini na wykresach

z tego co ja wiem, to po dzwonie jest zwykły przegląd + dodatkowe punkty. natomiast, gdy przy kontroli zostanie zabrany DR, to na SKP jest przegląd punktów napisanych przez policje. busted.gif

jedź co się martwisz - najwyżej nie przejdziesz smile.gif a potem kupisz amory, progi, arkusz blachy na podłogę, konserwacja i zrobisz UNO jak należy i przy okazji ręczny popraw a potem znów na przegląd i na pewno przejdziesz. smile.gif

Napisano

Zależy co Ci wpisali na pokwitowaniu. Jak nie masz wyszczególnionych punktów do sprawdzenia tylko przegląd powypadkowy to ta przyjemność kosztuje 198 pln.

Napisano

> Wczoraj miałęm stłuczkę. Zderzak i prawa lampa do wymiany. Policjantka zabrała mi dowodzik.

> Skierowali mnie po dokonaniu naprawy na ponowny przeglądzik. Czy diagnosta bedzie sprawdzał

> tylko przód czy jest wporządku czy całego Unochoda?

Ja po stłuczce poprosiłem pana policial.gif i wpisał mi rozbity reflektor.

Diagnosta ustawił lampę i kosztowało mnie to 20 zł.

A jeżeli nic nie wyszczególnił na kwitku który dostałeś to musisz zrobić cały przegląd. icon_rolleyes.gif

Napisano

Ja miałem to samo. Wpisał, że mam rozbity reflektor, ale diagnosta sprawdził od razu amorki z przodu, hample i zbiezność smile.gif

Lepiej niech się przygotuje na wszystko...

Napisano
  • Autor

> Zależy co Ci wpisali na pokwitowaniu. Jak nie masz wyszczególnionych punktów do sprawdzenia tylko

> przegląd powypadkowy

Napisali mi tak: "uszk. pokolizyjne. W tym przedni zderzak pas przedni. przedni prawy błotnik, przedni prawy klosz reflektora i kierunkowskaz"

a w polu zarządzam skierowanie pojazdu na dodatkowe badanie techniczne z powodu: j.w. (jak wyżej)

Czy to oznacza że bedzie sprawdzał tylko czy te uszkodzenia zaostały naprawione?

Mój znajomy był z takim kwitkiem w Bytomiu na SKP na Strzelców bytomskich i miałe stłuczoną lampe i właśnie podobnie jak ja zderzak i 20 zł skasował a sprawdził tylko naprawione uszkodzenia.

Napisano

W Twoim przypadku będziesz miał badanie pokolizyjne koszt 92 zł, jesli przegląd okresowy nie jest już ważny to wtedy 98+92, chyba że LPG to wtedy 161+92. W przypadku gdyby na zaświadczeniu policyjnym były wypisane tylko usterki to wtedy 20zł z szt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.