Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spryskiwacz

Featured Replies

Napisano

ostatnio zauwazylem ze muj plyn nie leci na szyby tylko leci gdzeis pod masa okazalo sie ze: nie mam zamknietego rozdzielacza, ktory to z jenego wezyka wypuszcza plyn na dwa, miesci sie on zaraz na poczatku maty wygluszajacej, ktora znajduje sie po wewnetrznej stornie maski smile.gif

nie wiem jak to sie nazywa i czy dostane to gdzies poza ASO, a jeszcze przydalo by sie info ile takie gowienko bedzie kosztowolo. z gory dzieki.

Napisano

> ostatnio zauwazylem ze muj plyn nie leci na szyby tylko leci gdzeis

> pod masa okazalo sie ze: nie mam zamknietego rozdzielacza, ktory

> to z jenego wezyka wypuszcza plyn na dwa, miesci sie on zaraz na

> poczatku maty wygluszajacej, ktora znajduje sie po wewnetrznej

> stornie maski

> nie wiem jak to sie nazywa i czy dostane to gdzies poza ASO, a

> jeszcze przydalo by sie info ile takie gowienko bedzie

> kosztowolo. z gory dzieki.

Dlaczego poza ASO? Jak bliżej masz do ASO niż pierwszego lepszego sklepu mot to kup w aso. Tu i tu kupisz to za grosze.

Napisano

> Dlaczego poza ASO? Jak bliżej masz do ASO niż pierwszego lepszego

> sklepu mot to kup w aso. Tu i tu kupisz to za grosze.

a ostatnio coraz częściej się przekonuje że w ASO pierdoły są tańsze niż w sklepie oslabiony.gif

Napisano

Dostaniesz go w prawie każdym sklepie z częściami. Do tylnego spryskiwacza, kupiłem niedawno, za 3,50. Ten od przednich będzie nieco droższy, bo to trójnik. Stary zresztą można reanimować, jak Ci żal kilku złotych.

Napisano
  • Autor

na reanimacje trzeba miec czas smile.gif

wole kupic, tym bardziejze to takie grosze. ale jakbyscie mogli napisac ile mniejwiecej kostuje bo paliwko teraz drogie a wiecej go wyjezdze niz zaplace za ta czesc.

pozdro.

Napisano

> na reanimacje trzeba miec czas

> wole kupic, tym bardziejze to takie grosze. ale jakbyscie mogli

> napisac ile mniejwiecej kostuje bo paliwko teraz drogie a wiecej

> go wyjezdze niz zaplace za ta czesc.

> pozdro.

pare tygoniu temu mialem to samo. Realnimacja nie pomogla mimo kilku prob. Zatem pojechalem do ASO i kupilem za 11,27 nowy i nie mial zadnej dziurki ktora by moglo cos wylatywac jak w tym wczesniejszym. I teraz wszystko dziala lepiej niz jak autko kupilem smile.gif

Napisano
  • Autor

to sie ciesze i jutro pylam do ASO. mam nadzieje ze do 15 zl sie zmieszcze. chociarz ASO juz nie raz niemile nas zaskoczylo, wiec wezme 30 zl i nadzieje ze zmieszcze sie w przedziale cenowym.

Napisano

>do 15 zl sie

> wezme 30 zl i nadzieje ze zmieszcze sie w przedziale cenowym.

Postraszyło Cię w nocy, czy co? zlosnik.gif Przecież Ci napisałem, że do tyłu 3,50 zł do przedu może być trochę drożej.

Chyba nie chcesz dać za coś takiego 15 zł? icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

I nie słuchaj tych, co im coś lepiej działa, bo jest 3 razy droższe. Jak kupisz za 15 to Ci będzie tak samo działał, jak ten za 4 zł.

Napisano

2 tygodnie temu kupiłem trójnik za 9 PLN, a spryskiwacz (w ASO) za 18,90 PLN.

Napisano

ja swoj reanimowałem, pękła ta guma w środku i lało się pod maską a nie na szybę tongue.gif

ponieważ miałem pilną sprawę i mało czasu a spryskiwacz był potrzebny bo była zła pogoda

a cienkiej gumy nie miałem pod ręką to wykorzystałem do tego lateks który "przypadkiem" zlosnik.gif był w schowku

uciąłem kawałek i umiesciłem w miejscu starego

działa ok.gif

Napisano

wykorzystałem do tego lateks

> który "przypadkiem" był w schowku

Używany, czy nie? zlosnik.gif

Też tak zrobiłem. palacz.gif

Napisano

> Postraszyło Cię w nocy, czy co? Przecież Ci napisałem, że do tyłu

> 3,50 zł do przedu może być trochę drożej.

> Chyba nie chcesz dać za coś takiego 15 zł?

> I nie słuchaj tych, co im coś lepiej działa, bo jest 3 razy droższe.

> Jak kupisz za 15 to Ci będzie tak samo działał, jak ten za 4 zł.

Po pierwsze chodzilo mi o to ze dziala lepiej niz jak rok temu gdy kupilem autko... wiec mam prawo sobie porownac.

Nie zgadzam sie z Toba ze nie warto wydac 11,27 (nie 15, w zla strone zaokragiles...), wg mnie warto bylo i nie zmienil bym teraz zdania. I poroponuje nie sugorowac sie tekstem "nie sluchaj tych, co..." poniewaz kazdy ma prawo wybrac pasuja dla siebie opcje. Tutaj doradzamy...

To tak samo jak kupic buty na straganie albo adasia w galerii handlowej, kazdy wybiera dla siebie co mu pasuje i na co go stac...

Prosze o troche obiektywizmu...

Pozdrawiam ekipe

Napisano

> 2 tygodnie temu kupiłem trójnik za 9 PLN, a spryskiwacz (w ASO) za

> 18,90 PLN.

Tu nie chodzi o spryskiwacz, tylko o zaworek zwrotny, a ten w ASO kosztuje faktycznie ok.4zł. Spryskiwacz do Bravo, tzn. to coś co nakłada sie na trzpień wycieraczki tylnej z węzykiem kosztuje faktycznie ok. 15zł - ale nie on jest winien.

Napisano

Czy Ty wiesz, co znaczy czytanie ze zrozumieniem?! To Chruszczok napisał, że da 15 zł za trójnik, nie ja!!!!!! Ja się tylko do tego ustosunkowałem. Każdy może na tym forum wyrazić swoją opinię, a jak Ci się nie podoba, to że ktoś ma inne zdanie niż Ty, to nie czytaj.

A to, że napisałeś, że trójnik, czy raczej zaworek zwrotny, bo o tym tu mowa, a nie o spryskiwaczu, kupiony w ASO, lepiej działa niż ze sklepu, to po prostu, bzdura.

Piszesz "tu doradzamy. Fajnie, tylko nie doradzaj, komuś, żeby przepłacał!!! nono.gif

30.GIF30.GIF30.GIF

Napisano

To ja do ogólnego zamieszania dodam swoje trzy grosze...

W pierwszym z brzegu sklepie trójnik do poldka kosztuje ok. 5 peelenów.

Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać?

Napisano

> Czy Ty wiesz, co znaczy czytanie ze zrozumieniem?! To Chruszczok

> napisał, że da 15 zł za trójnik, nie ja!!!!!! Ja się tylko do

> tego ustosunkowałem. Każdy może na tym forum wyrazić swoją

> opinię, a jak Ci się nie podoba, to że ktoś ma inne zdanie niż

> Ty, to nie czytaj.

> A to, że napisałeś, że trójnik, czy raczej zaworek zwrotny, bo o tym

> tu mowa, a nie o spryskiwaczu, kupiony w ASO, lepiej działa niż

> ze sklepu, to po prostu, bzdura.

> Piszesz "tu doradzamy. Fajnie, tylko nie doradzaj, komuś, żeby

> przepłacał!!!

Nie powiedzialem ze lepiej dziala tez z ASO... bo nie mialem porownania do tego tanszego ze sklepu. powiedzialem jak mi dziala w stosunku do tego orginalnego.

Napisal 15 ale wiadomo juz ze to tyle nie kosztuje....

Wiem o co tutaj chodzi, wiem ze nie o sprywskiwacz tylko trojnik a dokaldniej trojnik z zaworem zwrotnym, wiec o to nie mozesz mnie posadzac.

I wiecej juz nie bede odpowiadal na posty, bo ta wymiana argumentow nie ma sensu, mamy swoje zdanie i juz, a Ty masz swoje i kropka. Podaje Ci reke na zgode i zakonczmy nasza dyskusje smile.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

widze ze z mojego trojnika zwrotnego zrobila sie zarzarta dyskusja 270751858-jezyk.gif

faktem jest to ze kupie taka jaka bedzie w sklepie i ktora zarazem bedzie pasowala. niewazne czy to bedzie 5 czy 12 zl, bo i tak wyjdzie mnie to taniej niz dac na paliwo i zajechac do innego miasta po tanszy trojnik.

dzieki za taka ilos odpowiedzi na moj post smile.gifok.gif to mi sie podoba :D

Napisano

A jak zdemontować przednie spryskiwacze? nie chciałbym ich uszkodzić ani bezmyślnie grzebać śrubokrętem przy masce, żeby ni porysować.

Jakaś podpowiedź z waszej strony?

dzieki

Napisano

> A jak zdemontować przednie spryskiwacze?

Od spodu się dostań do nich i ściśnij zatrzaski, równocześnie wypychając spryskiwacz. Rób to w ciepełku, bo na zimno plastik lubi pękać...

Napisano

> Od spodu się dostań do nich i ściśnij zatrzaski, równocześnie

> wypychając spryskiwacz. Rób to w ciepełku, bo na zimno plastik

> lubi pękać...

Wielkie dzięki- tak zrobię.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.