Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycie skrzyni na 5 biegu, Vectra

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, moje wozidełko to opel vectra 1.6_16v 99 r. nie wiem czy był już podobny temat, ale w wyszukiwarce nie mogłem nic znaleźć:)

Chodzi o to, że kiedy wrzucam 5 bieg wyje mi skrzynia na pozostałych biegach nie! Co może być przyczyną ? panic.gif

Napisano

Prawdopodobnie uszkodzone kola zebate 5 biegu (wyszczerbienie zebow).

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Prawdopodobnie uszkodzone kola zebate 5 biegu (wyszczerbienie zebow).

> Pozdrawiam

ale to by bieg nie wchodził ciężej wtedy? bo wchodzą bez problemów wszystkie biegu.

Napisano

> Witam wszystkich, moje wozidełko to opel vectra 1.6_16v 99 r. nie wiem czy był już podobny temat,

> ale w wyszukiwarce nie mogłem nic znaleźć:)

> Chodzi o to, że kiedy wrzucam 5 bieg wyje mi skrzynia na pozostałych biegach nie! Co może być

> przyczyną ?

Bardzo czesto padaly lozyska w skrzyniach, te ktore trymaja walek skrzyni i sa w tylnej czesci obudowy

Napisano
  • Autor

> Witam wszystkich, moje wozidełko to opel vectra 1.6_16v 99 r. nie wiem czy był już podobny temat,

> ale w wyszukiwarce nie mogłem nic znaleźć:)

> Chodzi o to, że kiedy wrzucam 5 bieg wyje mi skrzynia na pozostałych biegach nie! Co może być

> przyczyną ?

Witam wszystkich ponownie. Już wiem co jest przyczyną wycia skrzyni;) Mam wielką panic.gifdziurę w dolnej pokrywie wink.gif wiec wszytko jasne, nawet zdjęcie jej zrobiłem:)w załączniku,pozdrawiam

post-69557-14352511671695_thumb.jpg

Napisano

ile tys z tym jezdzil yikes.gif nic nie wiedziales nie wiedziles kiedy to sie stalo ?? przecierz skrzynia mogla sie na maksa skonczyc

Napisano
  • Autor

> ile tys z tym jezdzil nic nie wiedziales nie wiedziles kiedy to sie stalo ?? przecierz skrzynia

> mogla sie na maksa skonczyc

hehe no mogła, ale myślę, że to niedawno się stało w poprzednim tygodniu zaczęła hałasować , więc może jeszcze da radę ja uratować;)

Napisano

> hehe no mogła, ale myślę, że to niedawno się stało w poprzednim tygodniu zaczęła hałasować , więc

> może jeszcze da radę ja uratować;)

Ja mysle ze szukaj uzywki, mniej czasu stracisz. Ta jesli zrobila nawet 100 km to juz raczej ZLOM

Napisano
  • Autor

Mam małe pytanko jeszcze odnośnie skrzyni biegów? za co odpowiadają te dwa tryby i czy są to części wymienne?? w załączniku fotka

post-69557-14352511736946_thumb.gif

Napisano

Satelity mechanizmu roznicowego. Do skrzyn F18 bardzo poszukiwany element...oczywiscie wymienne.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Satelity mechanizmu roznicowego. Do skrzyn F18 bardzo poszukiwany element...oczywiscie wymienne.

> Pozdrawiam

Aha , dzięki to raczej "nową"skrzynie wstawiam smile.gifpozdrawiam

Napisano
  • Autor

hellp!! już po wymianie, ale chyba kolejna wizyta u mechanika mnie czeka! angryfire.gif w sumie chodzi mi o to,że po wymianie skrzyni świeci mi się czek engine, i obroty szaleją, zwłaszcza jak zmieniam biegi, wciskam sprzęgło na puszczonym gazie,a obroty idą do góry, i skaczą góra dół dopóki nie wcisnę gazu! miał ktoś coś takiego ??? Pozdro

Napisano

Lacznik gumowy pomiedzy kolektorem i przepustnica dobrze zalozony?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Lacznik gumowy pomiedzy kolektorem i przepustnica dobrze zalozony?

> Pozdrawiam

wszystko dobrze założone to chyba krokowy, bo po jego czyszczeniu było chwile ok wiec czas na nowy;) dz pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.