Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maglownica?

Featured Replies

Napisano

Panowie znowu mam problem z padliną... Dawno nie jeździłem szybciej niż 100km/h ale dziś postanowiłem grata przegonić. Przy 120km/h nie da rady się zmieścić na swoim pasie ruchu icon_eek.gif Co do wacka znowu? angryfire.gif Poniżej 100km/h wszystko jest w porządku. Wahacze niedawno wymienione razem z końcówkami drążków więc raczej wykluczam. Wydaje mi się, że na maglownicy pojawił się delikatny luz wyczuwalny na postoju. Jak to sprawdzić, by być pewnym, że to to? Czy jest ona rozbieralna czy się ją wywozi na złom? Niezbyt mam chęci na zabawę w ciuciubabkę z padaką bo wypłata była kiepska a sprzęgło błaga o wymianę sciana.gif

Napisano

A ze stabilizatorem i łącznikami wszystko ok?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> A ze stabilizatorem i łącznikami wszystko ok?

Zapomniałem dodać- wymienione razem z wahaczami.

Napisano

> Zapomniałem dodać- wymienione razem z wahaczami.

To dziwne bo miałem identyczne objawy jak nie miałem jednego łącznika.

Podjedź do stacji diagnostycznej i przejedź przez ścieżkę to będzie coś więcej wiadomo. Przyjrzałbym się jeszcze amortyzatorom.

Pozdrawiam BAS

Napisano

To teraz powtorz test, tylko trzymaj kiere paluszkami i daj autku jechac tak jak chce. Jak zbieznosc OK to chocby na maglu zabka nie bylo, to prosto powinno jechac.

Napisano
  • Autor

> To teraz powtorz test, tylko trzymaj kiere paluszkami i daj autku jechac tak jak chce. Jak

> zbieznosc OK to chocby na maglu zabka nie bylo, to prosto powinno jechac.

Więc tak. Zbieżność robiłem w grudniu, opony nowe. Może faktycznie coś się ze stabilizatorem/zawieszeniem stało? W weekend pozaglądam icon_rolleyes.gif

Wqfia mnie już ta padlina nie byle jak. Wczoraj jechałem na lince do domu w środku nocy bo pękł dolny wąż od chłodnicy i płyn spieprzył sciana.gif Czekanie ponad godzinę na mrozie w środku nocy na kumpla= bezcenne furious.gif Dziś na pasie się nie mieści a jutro co znowu?

Jak za chwilę znowu coś wyskoczy to tak się wqfie, że kupie nową Pandę i tyle ganja.gif

Napisano

Sprawdź czy Ci się drążek (nie końcówka) kierowniczy nie wykręcił przypadkiem z maglownicy. Mam takie same objawy i u mnie to jest właśnie przyczyną.

Napisano

> Więc tak. Zbieżność robiłem w grudniu, opony nowe. Może faktycznie coś się ze

> stabilizatorem/zawieszeniem stało? W weekend pozaglądam

> Wqfia mnie już ta padlina nie byle jak. Wczoraj jechałem na lince do domu w środku nocy bo pękł

> dolny wąż od chłodnicy i płyn spieprzył Czekanie ponad godzinę na mrozie w środku nocy na

> kumpla= bezcenne Dziś na pasie się nie mieści a jutro co znowu?

> Jak za chwilę znowu coś wyskoczy to tak się wqfie, że kupie nową Pandę i tyle

padaka - sprzedaj !!

Napisano

Musisz uwazac jak mowisz cos zlego na te graty - bo tutaj tego nie lubia i moderator juz niejednego zablokowal.

Tutaj Fiaty to najcudowniejsze samochody pod sloncem, pala 1 litr na 100 km i nie psuja sie wcale.

Jezeli mowisz, ze sie psuja to jestes "be".

Napisano

> Musisz uwazac jak mowisz cos zlego na te graty - bo tutaj tego nie lubia i moderator juz niejednego

> zablokowal.

> Tutaj Fiaty to najcudowniejsze samochody pod sloncem, pala 1 litr na 100 km i nie psuja sie wcale.

> Jezeli mowisz, ze sie psuja to jestes "be".

A myslisz czemu tak dawno nic nie pisałem ?o nic nie pytałem....bo marysia sie ma tak dobrze ,że tylko okresowe przeglądy i wymiana części eksploatacyjnych jak się dba tak się ma a maryską troszkę już jeżdżę (od 2004)

Napisano
  • Autor

> Musisz uwazac jak mowisz cos zlego na te graty - bo tutaj tego nie lubia i moderator juz niejednego

> zablokowal.

> Tutaj Fiaty to najcudowniejsze samochody pod sloncem, pala 1 litr na 100 km i nie psuja sie wcale.

> Jezeli mowisz, ze sie psuja to jestes "be".

Wiesz co... trochę dłużej mnie tu znają i dopóki nie wstawię zdjęcia kupy to bana raczej nie dostanę hehe.gifpalacz.gif

Ja wiem, że to dobre samochody ale mój ma już "trochę" lat (96r) i prawie 200kkm przebiegu. Od 150kkm intensywnie eksploatowany. Na pusto jeździ tylko po mieście. Jeśli leci na trasę, a ostatnio dzieje się to bardzo często, to na haku ma 1000kg. Bynajmniej na siebie zarabia więcej, niż dostaje więc jakoś to przebolewam skromny.gif

BTW właśnie z salonu wróciłem... Oglądałem nowe Doblo ale 55kPLN netto za 1.6 105km to trochę przesada icon_eek.gif Oczywiście po 14% rabacie hehe.gif i w leasingu zlosnik.gif

Wolałem nie pytać o cenę za gotówe żeby się nie roześmiać palacz.gif

Napisano

....bo marysia sie ma tak dobrze ,że

> tylko okresowe przeglądy i wymiana części eksploatacyjnych jak się dba tak się ma a maryską

> troszkę już jeżdżę (od 2004)

wlasnie o tym mowie...

P.S

co znaczy "jak sie dba" ? Jak sie co chwila cos naprawia mam rozumiec?

Napisano

> ....bo marysia sie ma tak dobrze ,że

> wlasnie o tym mowie...

> P.S

> co znaczy "jak sie dba" ? Jak sie co chwila cos naprawia mam rozumiec?

Tak bo my się widujemy częściej niż właściciele Alf.

Lepiej sie teraz czujesz

Napisano

> co znaczy "jak sie dba" ? Jak sie co chwila cos naprawia mam rozumiec?

Nie , nie naprawia ,robić trzeba tylko to co jest do zrobienia ,a w każdym aucie coś należy zrobić ,jak pęknie osłona przegubu to należy ją wymienić a nie czekać jak padnie przegubu.

Prawie każda usterka nie usunięta na czas doprowadza do następnej.

Kultura jazdy też jest ważna ,wystarczy spojrzeć na dwa auta z tego samego rocznika i z podobnym przebiegiem jeden igła a drugi złom .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.