Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymieniać czy regenerować.

Featured Replies

Napisano

Witam>

Sterownik LANDIRENZO LES 04, reduktor LANDI EC04, przebieg na gazie 50kkm.

Pojawił się problem z mocą silnika i gaśnięciem silnika po wcisnięciu sprzęgła. Gazownik który zakładał instalację stwierdził że nie może się połączyć ze sterownikiem więc jest uszkodzony i trzeba go wymienić (ponoć Landi nie naprawia sterownikow). OK wymieniony. Teraz siedzi BINGO M. Problem z gaśnięciem zniknął ale mocy nie ma w dalszym ciągu więc sugestia gazownika wymienić parownik bo do EC04 nie ma zestawów naprawczych. Na allegro znalazłem zestaw tylko zastanawiam się czy go kupować i regenerować czy sie nie ............ i kupić nowy parownik. Zestaw + robota wyniesie 140PLN.

Napiszcie co sądzicie o sterownikach i parownikach Landi i jak się one w was sprawdzają.

Pozdrawiam

Napisano

Gdybyś jeszcze miał to robić samemu, to ok, ale jak całość wyjdzie 140 zł, to nie wiem, czy nie dołożyć 50 zł i zamontować Lovato.

Napisano

> Gdybyś jeszcze miał to robić samemu, to ok, ale jak całość wyjdzie 140 zł, to nie wiem, czy nie

> dołożyć 50 zł i zamontować Lovato.

Popieram. Sam bawiłem się w regenerację starego, ale nikomu bym za to nie zapłacił, bo to proste jest smile.gif

Napisano

> WitamSterownik LANDIRENZO LES 04, reduktor LANDI EC04, przebieg na gazie 50kkm.

> Pojawił się problem z mocą silnika i gaśnięciem silnika po wcisnięciu sprzęgła. Gazownik który

> zakładał instalację stwierdził że nie może się połączyć ze sterownikiem więc jest uszkodzony i

> trzeba go wymienić (ponoć Landi nie naprawia sterownikow). OK wymieniony. Teraz siedzi BINGO

> M. Problem z gaśnięciem zniknął ale mocy nie ma w dalszym ciągu więc sugestia gazownika

> wymienić parownik bo do EC04 nie ma zestawów naprawczych. Na allegro znalazłem zestaw tylko

> zastanawiam się czy go kupować i regenerować czy sie nie ............ i kupić nowy parownik.

> Zestaw + robota wyniesie 140PLN.

> Napiszcie co sądzicie o sterownikach i parownikach Landi i jak się one w was sprawdzają.

> Pozdrawiam

Spróbuj sam zregenerować i potem ewentualnie tylko do gaziarza na regulację podjechać (a najlepiej samemu wyregulować grinser006.gif), bo tak jak poprzednicy mówią jeśli gaziarz ma regenerować to nie warto.

Ogólnie graty landi zarówno sterowniki jak i reduktory są uważane w światku gazowników za "wyższą" półkę. Niektórzy stawiają je na równi z BRC, ale sporo tez twierdzi że Landi jest lepsze od BRC.

PS być może wystarczy tylko przeczyścić reduktor i jeszcze trochę pośmiga, ale to już zależy od Ciebie czy jesteś w stanie rozebrać reduktor, przeczyścić i złożyć, a potem być może jednak zregenerować, czyli powtórnie rozebrać. Roboty trochę jest, ale jak dobrze pójdzie to możesz nic nie dołożyć, a polepszyć sytuację. wink.gif

Napisano
  • Autor

Witam.

Zregenerować - myślę że jestem w stanie sam to zrobić, co do regulacji to mając nowy sterownik myślę że mam pełną gwarancję wraz z ustawieniem więc na razie się nie martwię. Kupię zestaw naprawczy, wymienię bebechy parownika a potem pojadę na regulację sterownika.

problem nie został załatwiony - remontować stary czy odpuścić temat i kupić nowy parownik który wegług opinii przetrwa dwa razy tyle co nowy.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Witam ponownie>

Wybór padł na wymianę na nowy parownik więc jest nowe pytanie:

jaki parownik wsadzić żeby był bardziej wytrzymały i niezawodny niż LADNI - ten wytrzymał 50 tys i się wykończył i serwis jakoś nie bardzo się kwapi do jego regeneracji >

pocjent: LANOS 1,5 16V

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.