Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr paliwa

Featured Replies

Napisano

Jak to jest? Co ile należy wymieniać? Czy występują jakieś objawy że filtr nadaje się już do wymiany?

Napisano

> Jak to jest? Co ile należy wymieniać? Czy występują jakieś objawy że filtr nadaje się już do

> wymiany?

co do objawów - kiedy był by mocno przytkany - może to skutkować zmniejszonym podawaniem paliwa (jak przy padającej pompie), zamuleniem, kiedy dasz w palnik. ale nie wiem, co musiał byś wlewać do baku... niewiem.gif

wg instrukcji wymiana filtra przypada raz na 30kkm, z doświadczenia powiem, że filtr jeżdżony przez 70kkm poddany sekcji zwłok nie był jakoś specjalnie zabetonowany. z drugiej jednak strony muszę przyznać, że poprzedni właściciel zrobił kolosalne oszczędności nie wymieniając filtra biglaugh.gif całe 30zł? hmm.gif

Napisano
  • Autor

Tak właśnie ostatnio mnie naszło jak wymieniałem filtr powietrza jak to jest z tą wymianą filtra paliwa bo nie pamiętam kiedy ostatnio wymieniałem hmm.gif a 30kkm to na pewno już minęło

Napisano

> Tak właśnie ostatnio mnie naszło jak wymieniałem filtr powietrza jak to jest z tą wymianą filtra

> paliwa bo nie pamiętam kiedy ostatnio wymieniałem a 30kkm to na pewno już minęło

Majątku nie kosztuje więc zmieniaj waytogo.gif a jak gdzieś w trasie się zatka to wtedy będziesz dopiero sciana.gif

Napisano
  • Autor

W przyszłym miesiącu się za to wezmę i będzie spokój na jakiś czas wink.gif ale będę brał filtr bosch'a jak ostatnio

Napisano

> ja wymieniam jak jest brudek w filtrze i taka zabawa to koszt 5zł!

przy gazniku filtr papierowy to 5zl i wymiana co 15kkm, przy wtryku puszka alumniowa z wkladem metalowym, i wymiana srednio podawana przez producenta 60kkm, koszt od 30 do 70zl

Napisano

ja u siebie filtr paliwa wymienilem przy okolo przejechanych 100kkm. nie bylo zadnych objawow ze trzeba go wymieniac ale po prostu pasowalo to zrobic

Napisano

> ja u siebie filtr paliwa wymienilem przy okolo przejechanych 100kkm. nie bylo zadnych objawow ze

> trzeba go wymieniac ale po prostu pasowalo to zrobic

ja mam 172kkm i jeszcze nie wymienialem, sam zrobilem tym zlomkiem 70kkm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.