Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeróbka vana na osobowy

Featured Replies

Napisano

Witam , mam pytanie do Was.Chce kupić fieste jest to auto sprowadzone jako ciężarowe 2os. ale chce to przerobić na osobowe , czy mozecie mi napisać jak to jest z oplatami takiego auta , czy bedą problemy z rejs.na osobowy , czy jakiś vat trza zapłacic ??

Napisano

No z tego co wiem to niepłacisz akcyzy. rejestracja tak samo jak cala reszta. Co do vatu to musisz sie dowiedzieć ale chyba nie. I nie wiem czy nie musisz zarejestrowac jako ciezarowy a potem dopiero na osobowy. W urzedzie gdzie rejesrują ci powiedz aco i jak.

Napisano

> Witam , mam pytanie do Was.Chce kupić fieste jest to auto sprowadzone jako ciężarowe 2os. ale chce

> to przerobić na osobowe , czy mozecie mi napisać jak to jest z oplatami takiego auta , czy

> bedą problemy z rejs.na osobowy , czy jakiś vat trza zapłacic ??

Robiłem to, ale w odwrotnym kierunku. Ale to jest to samo. Udajesz się gdzieś, gdzie jest taki auto-montaż. Ja się dogadałem, że sam wszystko montowałem. Gość wystawia ci papier ( u mnie taki koszt 100zł). Potem udajesz się na stację diadnostyczną i robisz przegląd (jednorazowo 180zł, po zmianie konstrukcji pojazdu), następnie do urzędu z tablicami, dowodem i wszystkimi papierkami. Nie pamiętam już ile się płaciło za zmianę w dowodzie (jeśli masz kartę pojazdu to też musisz mieć ze sobą). To tyle.

Vatu już wtedy chyba nie będziesz mógł odliczyć.

Napisano

Jeśli sprowadzisz jako ciężarowy, to nie płacisz akcyzy, ale dopiero po pół roku możesz przebudować go na osobowy. Mój ojciec jest diagnostą, więc wiem na setę, że tak jest. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Jeśli sprowadzisz jako ciężarowy, to nie płacisz akcyzy, ale dopiero po pół roku możesz przebudować

> go na osobowy. Mój ojciec jest diagnostą, więc wiem na setę, że tak jest. Pozdrawiam

ok super dzięki wam wszystkim za pomoc, auto jest świeżo spr. z francji.

Napisano

> Witam , mam pytanie do Was.Chce kupić fieste jest to auto sprowadzone jako ciężarowe 2os. ale chce

> to przerobić na osobowe , czy mozecie mi napisać jak to jest z oplatami takiego auta , czy

> bedą problemy z rejs.na osobowy , czy jakiś vat trza zapłacic ??

Ja zmieniałem wpis z ciężarowy na osobowy w DR swojego auta. Kupiłem je już na polskich numerach, ale jako ciężarowe 2 osobowe. Poprzedni właściciel zamontował siedzenia i pasy, więc mi pozostały sprawy papierowe. Udałem się do stacji przeglądów, zapłaciłem coś ok. 380 zł, wystawili papier na przeróbkę auta z ciężarowego na osobowy i wydali zaświadczenie o zmianie ilości osób z 2 na 7. Z tymi papierami udałem się do WK, gdzie przerejestrowałem auto na siebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.