Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak zimny pali na 3 gary...

Featured Replies

Napisano

przy porannym odpaleniu (póki co tak co 2-3 dzień) auto chodzi jakby na 3 gary, na wyciągniętym ssaniu. Silnikiem telepie i słychać zawory mocno. Jak dostanie temperatury to wszystko wraca do normy.

Gdzie szukać przyczyny ?

CC 903 cm3 na gaźniku. Kable MM i świece NGK mają z 3 miesiące, był tez wymieniany czujnik położenia wału przed zimą na oryginał.

Napisano

> przy porannym odpaleniu (póki co tak co 2-3 dzień) auto chodzi jakby na 3 gary, na wyciągniętym

> ssaniu. Silnikiem telepie i słychać zawory mocno. Jak dostanie temperatury to wszystko wraca

> do normy.

> Gdzie szukać przyczyny ?

> CC 903 cm3 na gaźniku. Kable MM i świece NGK mają z 3 miesiące, był tez wymieniany czujnik

> położenia wału przed zimą na oryginał.

aktualnie mam identycznie w mojej 900, przyczyną są cewki, prąd ucieka z cewki zamiast iść do świec no.gif

jak będzie ciemno, odpal furaka i podnieś maskę i obserwuj cewki, zobaczysz jak iskra ucieka

Napisano
  • Autor

do tego wszystkiego ostatnio byłem uziemiony na godzinę,.

Podjechałem do sklepu i po 20 min chciałem wrócić, niestety auto nie chciało odpalić. Rozrusznik kręcił ale nic nie łapało. Pompowanie pedałem gazu nie pomogło, wręcz zalałem go chyba.

Po odczekaniu 30 min aż silnik ostygł, odpalił za pierwszym... confused.gif

może UPG mi wydmuchało ? w sumie nie zauważyłem nic w płynie ani w oleju, a pod korkiem oleju czysto. Oleju ubywa, ale to raczej przez wyciek przy misce.

Napisano

> do tego wszystkiego ostatnio byłem uziemiony na godzinę,.

> Podjechałem do sklepu i po 20 min chciałem wrócić, niestety auto nie chciało odpalić. Rozrusznik

> kręcił ale nic nie łapało. Pompowanie pedałem gazu nie pomogło, wręcz zalałem go chyba.

> Po odczekaniu 30 min aż silnik ostygł, odpalił za pierwszym...

> może UPG mi wydmuchało ? w sumie nie zauważyłem nic w płynie ani w oleju, a pod korkiem oleju

> czysto. Oleju ubywa, ale to raczej przez wyciek przy misce.

Sprawdź filtr powietrza, czy czasem tam nie masz niespodzianki. Bo już też z takim przypadkiem się spotkałem w 900 gaźnik.

Napisano

zobacz jeszcze na filterek paliwa bo może być jakieś dziadostwo w nim, przydało by się również na gaźnik popatrzeć gdyż może być zasyfiony w środku... w ostateczności daj go do regeneracji, po wcześniejszych oględzinach ok.gif

Napisano
  • Autor

> zobacz jeszcze na filterek paliwa bo może być jakieś dziadostwo w nim, przydało by się również na

> gaźnik popatrzeć gdyż może być zasyfiony w środku... w ostateczności daj go do regeneracji, po

> wcześniejszych oględzinach

gaźnik rozbierałem i czyściłem przed zimą. Został założony na nowych uszczelkach itp. Palił na dotyk.

Napisano

Moze przy dluzszym postoju, olej scieka do cylindra, pozniej przy probie rozruchu swieca nie jest w stanie przepalic takiej ilosci oleju i pali na 3 garki.

UPG byla robiona?

Napisano

> gaźnik rozbierałem i czyściłem przed zimą. Został założony na nowych uszczelkach itp. Palił na

> dotyk.

to tak jak mówiłem sprawdź cewki wieczorem smile.gif

Napisano
  • Autor

> Moze przy dluzszym postoju, olej scieka do cylindra, pozniej przy probie rozruchu swieca nie jest w

> stanie przepalic takiej ilosci oleju i pali na 3 garki.

> UPG byla robiona?

z 2 lata temu była robiona, ale nie jestem pewien za tego majstra. chociaż w sumie nic się nie działo. Jak się okazało później głowica nie była planowana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.