Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu problem-immobilizer, transponder vectra b

Featured Replies

Napisano

Witam, pojawił mi się kolejny problem, wychodzę ze sklepu przekręcam kluczyk i nie świeci się ani nie mruga kontrolka silnika, silnik nie odpala, zadzwoniłem do szwagra żeby podjechał do mnie do domu i wziął drugie kluczyki, na drugim komplecie jest kontrolka silnika i samochód odpalił. Co mogło ulec uszkodzeniu w pierwszym kluczyku? Podejrzewam transponder do immo, jak to ugryźć, czy tylko wymiana transpondera w serwisie czy wymiana baterii w kluczyku pomoże? Zaznaczę że centralny normalnie się otwiera i zamyka z uszkodzonego kluczyka. Jak otworzyć kluczyk?

Napisano

Znajomy miał kiedyś podobnie - zgubił transponder z kluczyka. Wymiana baterii nie pomoże, centralny zamek i immo to dwa różne układy.

Napisano
  • Autor

Wygląda na to że nie transponder, dzisiaj sytuacja powtórzyła się na drugim kluczyku, po scholowaniu do domu kontrolka silnika znowu się pojawia i samochód pali, ale jak tak jaeździć jak w każdej chwili może zgasnąć, podpowiedzcie gdzie szukać przyczyny i co z tym zrobić?

Napisano
  • Autor

Panowie potrzebuję schemat jak zasilany jest komputer silnika x18xe1, cała ścieżka od akumulatora do ECU, wszystkie przekaźniki. Jakby ktoś jeszcze wiedział na jakich pinach szukać + i - to byłbym bardzo wdzięczny, wszystko wskazuje na to że to coś z wiązką do komputera, ponieważ dzisiaj odpaliłem samochód i zacząłem ruszać wiązką przy ECU i samochód zachowywał się tak jakby miał zgasnąć, przejechałem się kawałek, wróciłem do domu, zgasiłem silnik i już nie pojawiła się kontrolka silnka na desce i samochód nie odpalił, po jakimś czasie ponownie poszedłem do samochodu, nic nie ruszałem i kontrolka silnika się pojawiła i samochód zapalił. Dlatego podejrzewam wiązkę, tylko nie wiem gdzie szukać przekaźników i na jakich pinachach mierzyć czy prąd dodchodzi do danego przekaźnika/bezpiecznika czy nie. W ten sposób eliminowałbym poszczególne elementy wiązki z akumulatora do ECU. Wyszło może trochę zakręcone, ale myślę że wiadomo o co mi chodzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.