Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przekażnik

Featured Replies

Napisano

witam,podczas jazdy a i także na postoju przy przekręconym kluczyku tyka przekażnik w okolicy silnika wycieraczek przód pod podszybiem jak wlącze wycieraczki to też tyka tylko z inną częstotliwością ,i mam pytanie czy tam w ogóle jest przekażnik (wydaje mi się że tak)jeśli tak to dokładnie gdzie i może ktoś wie jaki to bym kupił ,a może to objaw zimy?auto brava 1,2 16v 1999r.

Napisano

> czyli nie ma przekażnika tylko umiera silnik?ale jak nie używam wycieraczek to samo tyka

> równomiernie kilka min.

a tego nie wiem, przekaźnik myślę że też jest jakis zlosnik.gif no to tak samo jak z tylnią też sobie tyka zlosnik.gif

Napisano

Przekaznik jest albo z innymi przekaznikami za schowkiem albo przy bezpiecznikach przy lewym kolanie kierowcy.

A nie mozesz zdjac podszybia i posluchac czy tykanie dochodzi z silnika wycieraczek?

Napisano

> Jedno z miejsc, gdzie są przekaźniki w komorze silnika.

a gdzie sa przekazniki w komorze silnika?

Napisano

> a gdzie sa przekazniki w komorze silnika?

Proszę otworzyć załącznik w moim wcześniejszym poście. Przy kolektorze dolotowym jest plastikowa pokrywka.

Napisano

> Proszę otworzyć załącznik w moim wcześniejszym poście. Przy kolektorze dolotowym jest plastikowa

> pokrywka.

Mam troche inny motor - ale czy tam czasem nie ma tylko bezpiecznikow?

Napisano
  • Autor

> Przekaznik jest albo z innymi przekaznikami za schowkiem albo przy bezpiecznikach przy lewym

> kolanie kierowcy.

> A nie mozesz zdjac podszybia i posluchac czy tykanie dochodzi z silnika wycieraczek?

no raczej obstawiam że to z podszybia odgłosy ,jade np. autem nie używam wycieraczek i sobie tyka ,przypomniało mi się że jak włączyłem tylną to normalnie działała a potem nagle przestała działać,po 5 min jazdy sama ruszyła (bo wcześniej użyłem tylnego spryskiwacza)i od tego momentu zaczęło się tykanie.ale na zgaszonym silniku jak przekręcę kluczyk to też sobie tykało potem przestało a nie używałem wycieraczek .silnik to co ma tykać ?albo działa albo nie filozofii tam nie ma chyba w nim?

Napisano

> witam,podczas jazdy a i także na postoju przy przekręconym kluczyku tyka przekażnik w okolicy

> silnika wycieraczek przód pod podszybiem jak wlącze wycieraczki to też tyka tylko z inną

> częstotliwością ,i mam pytanie czy tam w ogóle jest przekażnik (wydaje mi się że tak)jeśli tak

> to dokładnie gdzie i może ktoś wie jaki to bym kupił ,a może to objaw zimy?auto brava 1,2 16v

> 1999r.

tak jest przekaznik w zespole silnika wycieraczki , jak tyka wlacz wycieraczke , zwykle przestaje

problem stary jak fiat , nie ma potrzeby z tym walczyc , no chyba ze Cie wkurza

Napisano
  • Autor

> tak jest przekaznik w zespole silnika wycieraczki , jak tyka wlacz wycieraczke , zwykle przestaje

> problem stary jak fiat , nie ma potrzeby z tym walczyc , no chyba ze Cie wkurza

ale on tyka sobie kiedy chce dość szybko ,potem przestaje ,kiedyś przy okazji go wymienie,masz może typ jaki kupić bo pewnie nie drogi to kupię żeby dwa razy nie rozkręcać?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.