Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki reduktor?

Featured Replies

Napisano

Witam!

pacjentem jest Lanos 1,6 16V, instalacja II generacji Autronic AL700, reduktor Bedini.

moj problem polega na tym, ze konczy mi sie reduktor. gazownik pomajstrowal cos przy wtryskach benzyny (po czym przestal na niej dzialac, musialem poprawiac), wymienil kable, swiece, emulator wtryskow (bo podobno przez niego nie chcial sie wkrecac na obroty na noPB), pokrecil cos przy parowniku i powiedzial, że tak ma byc. skasowal 300zl, ale po jego remoncie nic nie chodzilo tak jak mialo - na benzynie ledwie zipal, a na gazie nie trzymal wolnych obortow. wrocilem do niego i powiedzial mi, ze na bank leja wtryski i stad problemy. uporalem sie sam z problemami na benzynie, wywalilem jego nowy emulator i wstawilem moj stary. na benzynce jest teraz ok, a na gazie dalej nie trzyma wolnych obrotow jak jest zimny. wczesniej przed regulacjami nie bylo tego problemu. gazownik powiedzial, ze trzeba wymienic reduktor, koszt to 380zl reduktor marki nie podal + wymiana i regulacja. nie wiem, moze przesadzam, ale chyba ten reduktor ze zlota chce wstawic screwy.gif

teraz moje pytanie zlosnik.gif

chcialbym sam wymienic ten reduktor i dac go tylko do regulacji. tylko jaki reduktor kupic? czytalem ze reduktory tomasetto to badziewie, zastanawiam sie nad jakims lovato a brc eco. ktory wybrac? a moze jakies inne propozycje? zlosnik.gif

Napisano

Polecam Tobie ten zakład w Gdyni ok.gif Niedawno szybko, sprawnie i niedrogo uporali się z problemami (wysokie spalanie, nierówna praca i strzały na lpg) z taką samą instalacją w Lanosie mojej kobitki. Do tego 2-3 lata temu wymieniali w tym samym Lanosie parownik właśnie z Bedini (padł po przebiegu ok. 110 tys. km) na BRC (tylko teraz nie pamiętam czy Tecno czy AT90E) i wszystko ładnie ustawili. Jedynym minusem jest to, że nowy parownik BRC nie ma miejsca na czujnik temperatury, który został przymocowany do obudowy. Po początkowych problemach z późnym przełączaniem na mrozie temperatura przełączania została obniżona do 10 st. C i odpukać po przejechaniu 1 km elegancko się przełącza ok.gif

Napisano
  • Autor

> Polecam Tobie ten zakład w Gdyni Niedawno szybko, sprawnie i niedrogo uporali się z problemami

> (wysokie spalanie, nierówna praca i strzały na lpg) z taką samą instalacją w Lanosie mojej

> kobitki. Do tego 2-3 lata temu wymieniali w tym samym Lanosie parownik właśnie z Bedini (padł

> po przebiegu ok. 110 tys. km) na BRC (tylko teraz nie pamiętam czy Tecno czy AT90E) i wszystko

> ładnie ustawili. Jedynym minusem jest to, że nowy parownik BRC nie ma miejsca na czujnik

> temperatury, który został przymocowany do obudowy. Po początkowych problemach z późnym

> przełączaniem na mrozie temperatura przełączania została obniżona do 10 st. C i odpukać po

> przejechaniu 1 km elegancko się przełącza

wlasnie obawialem sie tego czujnika temperatury. z tego co sie dowiadywalem, to parownik BRC Tecno to niezbyt udana konstrukcja, natomiast Eco cieszy sie bardzo dobrymi opiniami m. in. ze wzgledu na stabilnosc cisnienia na wyjsciu. a co z Lovato? jak wypadaja w porownaniu do BRC? wie ktos? smile.gif

PS. dzieki za namiary na zaklad. ja bylem dwa razy na ul. Do Studzienki we Wrzeszczu, ale ten koles jakis niekumaty jest zlosnik.gif musialem po nim poprawiac, bo jezdzic sie nie dalo sick.gif

Napisano

Jak kupisz oryginalne Lovato, to będzie OK i zmieścisz się w 200 zł.

Miejsce pod czujnik Autronica też tam chyba jest.

Napisano
  • Autor

> Jak kupisz oryginalne Lovato, to będzie OK i zmieścisz się w 200 zł.

> Miejsce pod czujnik Autronica też tam chyba jest.

wlasnie waham sie miedzy Lovato a BRC. opinie na temat jednego i drugiego sa rozne i nie wiem, ktory wybrac. niby Lovato to nizsza polka w porownaniu do BRC, ale z drugiej strony podobno bardziej wytrzymaly i wraz ze wzrostem przejechanych km lepiej zachowuje swoje wlasciwosci regulacyjne niz BRC niewiem.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

> wlasnie waham sie miedzy Lovato a BRC. opinie na temat jednego i drugiego sa rozne i nie wiem,

> ktory wybrac. niby Lovato to nizsza polka w porownaniu do BRC, ale z drugiej strony podobno

> bardziej wytrzymaly i wraz ze wzrostem przejechanych km lepiej zachowuje swoje wlasciwosci

> regulacyjne niz BRC

mam w Lanosie zamontowany właśnie BRC od 5 lat, przebieg 115 kkm. Od 4 nie byłem na żadnej regulacji. No cóż albo miałem farta albo faktycznie są dobre. Zastanawiam się czy jechać w końcu na regulację bo istnieje szansa, że ktoś coś zepsuje....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.