Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy jest tu kierowca autobusu

Featured Replies

Napisano

Witam

Tak dla rozruszania kącika.

Ja sam pracuje w MPK i jestem ciekaw jak jest w innych miastach a także jak wygląda praca w turystyce.

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> Witam

> Tak dla rozruszania kącika.

> Ja sam pracuje w MPK i jestem ciekaw jak jest w innych miastach a także jak wygląda praca w

> turystyce.

Jest nawet instruktor D...

Napisano

Obecny.

Napisano

> Witam

> Tak dla rozruszania kącika.

> Ja sam pracuje w MPK i jestem ciekaw jak jest w innych miastach a także jak wygląda praca w

> turystyce.

> Pozdrawiam

MZA

Napisano

Jest!

A teraz OT:

Poruszasz czasem 55 i 57?

Jeśli tak, to mamy często szansę na spotkanie na trasie Lotnisko - Ł. Fabryczna lub odwrotnie.

Napisano
  • Autor

Obecnie MPK Łódź a później może coś w turystyce

A jak tam u was z autkami? Bo u mnie niektóre w ogóle nie powinny jeździć hehe.gif

Napisano

> Jest nawet instruktor D...

i takiego mnie trzeba - a właściwie książkę z pytaniami testowymi (obecnymi i ważnymi do końca kwietnia)coby kupić zlosnik.gif

Napisano

> A jak tam u was z autkami? Bo u mnie niektóre w ogóle nie powinny jeździć

Tabor deczko odnowiony - Ratusz w Wawie pompuje dużo kasy w KM z powodów szeroko pojętej polityki (wybory do parlamentu) oraz jewro 2012. Generalnie solarki, które na pewno znasz. Dane z początku marca br to 1873 busy gotowe do wyjazdu, z czego najlepsiejsze to historyczne już krótkie ikarusy 260 (bedzie jeszcze z 60 sztuk w tym 1 lewarowany - wszyscy chcieliby nim pojeździć zlosnik.gif), długie ikarusy 280 to deczko ponad 200 sztukasów - w tym 9 lewarowanych ale jak byś chciał pojeździć lewarem to kolejka do listopada biglaugh.gif. Poza tym solarki (U10, U12, U15, U18 jest ich ponad 1000) scanie, soliny i neoplany. Mamy niestety jeszcze jelcze Zasadowe (seria M121M oraz M181M), które są kupą totalną i powinny być dawno zezłomowane. Za każdym razem po jeździe jelczydłem muszę się wykąpać i oprać ubranko z powodu śmierdzącego olejem napędowym baku wewnątrz auta. Jeśli chodzi o naprawy główne to zakaz mają ikarusy niestety facepalm.gif

Napisano

> to jednak Poznan ma super sprzet w porownaniu do Warszawy

a ile ten Poznań wysyła w szczycie taboru na ulice?

1/3 tego co wawa?

Napisano

> a ile ten Poznań wysyła w szczycie taboru na ulice?

> 1/3 tego co wawa?

a jakie ma to znaczenie???

Stwierdzam fakt ze nie mamy na stanie starych trupow tak jak w tej Warszawie

Napisano
  • Autor

U nas niestety z zakupami krucho. Mamy 2 zajezdnie i jedna z nich ma wymieniony cały tabor. tzn. pozbyli się wszystkich ikarusów 33 szt. Ten złom co mieli dali do mojej zajezdni. U mnie śmigają volvo 7000 40 szt i 7000A 16 szt, volvo 7700 5 szt i 7700A 14 szt, krótki wozy volvo B10L 34 szt., no i solaris urbino 18 62 szt.

A dlaczego u was w-wie jest tylu chętnych do jeżdżenia ikarusami 260

Pozdrawiam

Napisano

...

> A dlaczego u was w-wie jest tylu chętnych do jeżdżenia ikarusami 260

Heh - wbrew pozorom w warszawskiej komunikacji miejskiej pracuje coraz więcej pasjonatów (kierownik Sienek będzie się śmiał, bo w jego zajezdni nie ma już żadnego lewara zlosnik.gif). Teraz ikarusy odchodzą, więc jazda takim harmonijkowym lewarem - szczególnie 280-ką jest odbierana jako wyróżnienie - jak powożenie oldtimerem, którym szoferzy chętnie się przechwalają na dyżurach biglaugh.gif. Jakiś czas temu krokodylkowe kontrole na pętlach wysyłały przede wszyskim ikarusy do krainy wiecznych napraw i przeglądów technicznych. Spowodowało to, że teraz przynajmniej w mojej zajezdni jazda nimi jest mniej stresująca, ponieważ są one obecnie w naprawdę niezłym stanie i na pewno mniej awaryjne niż np. jelczydła czy SU15-ki. Poza tym ten silnik na plecach, wydający ten specyficzny gang zlosnik.gif, siedzenie wysoko jak w ciągniku siodłowym no i specyficzny zapach spalin w kabinie hehehe - tego nigdy nie zapomnę waytogo.gif ...

Volviakiem niestety nie zdążyłem pojeździć ale Szafir dostąpił tego zaszczytu i z tego , co opowiada to miał pełne majty z radości podczas jazdy rotfl.gif. Może podzieli się tutaj swoimi wrażeniami ...

Jak Ci się jeździ solarkami? Czy może wolisz powozić volvem?

Napisano
  • Autor

Ikarusem jeżdżę bardzo rzadko. Zgadzam się że w środku czuć spaliny i dobrze podjeżdża na przystanki (przynajmniej nic się nie zarysuje waytogo.gif). Osobiście wolę jeździć solarisem z racji że są dobrze utrzymane a nasze volvo 7000 i 7000A są bardzo awaryjne. Volvo 7700 i 7700A też dobrze się nimi pomyka.

Napisano

Obecny -- MPK Legnica od 16 lat -- to chyba zboczenie jakieś , obecnie pomykam Solarisem , a zacząłem na Ikarusie

Napisano

> Obecny -- MPK Legnica od 16 lat -- to chyba zboczenie jakieś , obecnie pomykam Solarisem , a

> zacząłem na Ikarusie

Macie jeszcze jakiegoś liniowego ikarusa? A solarki to 12-ki czy krótsze/dłuższe?

Napisano

> Macie jeszcze jakiegoś liniowego ikarusa? A solarki to 12-ki czy krótsze/dłuższe?

No hej ikarusów juz dawno nie ma a solarki to 12 i krótsze , przegubowych u nas nie ma

Napisano

> No hej ikarusów juz dawno nie ma ...

Zrobiłem to zdjęcie jakiś czas temu ale jeszcze dzisiaj pachnie spalinami i rozgrzaną plastikową dechą zlosnik.gif

Nigdy tego nie zapomnę waytogo.gif ...

284811073-ikdech1.jpg

post-1668-14352512040592_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Powiem tak. Mnie bardzo podobają się ikarusy tylko jako ,,nowy" mam problem z obsługą. Większość przycisków jest powycierana i ciężko jest włączyć to co się chce.

Mam pytanie czym wolicie jeździć

manem

mercedesem

solarisem

volvo

ikarusem

czy innym

Pozdrawiam

Napisano

> Powiem tak. Mnie bardzo podobają się ikarusy tylko jako ,,nowy" mam problem z obsługą. Większość

> przycisków jest powycierana i ciężko jest włączyć to co się chce.

Z reguły w każdym ikarusie przyciskologia jest inna ale wytrawny szofer - bez względu na obrazki na przełącznikach - po chwili wie, o co biega. Spróbuj popśtykać a szybko będzie zero tajemnic zlosnik.gif ...

> Mam pytanie czym wolicie jeździć

> manem

> mercedesem

> solarisem

> volvo

> ikarusem

> czy innym

> Pozdrawiam

Ikarus 15 oraz Solaris 18 forever! Szafirq potwierdź food.gif he he he ...

Napisano
  • Autor

Oczywiście że można próbować. Poza tym wielu było magików co przerabiali swoje autka żeby były ładniejsze. Pamiętam dodatkowe przyciski do otwierania drzwi i inne gadżety.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Powiem tak. Mnie bardzo podobają się ikarusy tylko jako ,,nowy" mam problem z obsługą. Większość

> przycisków jest powycierana i ciężko jest włączyć to co się chce.

> Mam pytanie czym wolicie jeździć

> manem

> mercedesem

> solarisem

> volvo

> ikarusem

> czy innym

> Pozdrawiam

Neoplanem ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.