Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parametry opon

Featured Replies

Napisano

Witam, jakie najlepiej wrzucić na 17 calowe oryginalne felgi od fiata bravo opony. Mam obecnie na wykończeniu 225/45 pora je zmienic. Nie wiem właśnie czy jest opcja żeby tu wrzucić 215/55, te 225/45 sa pokaraniem na naszych drogach komfort 0 i szkzoda zawieszenia. nie wiem właśnie czy tutaj wyższy profil można wrzucić, wchodzi jeszcze w grę zmiana na felgi 16 o wyższym profilu opony (55)????

Napisano

Jeśli chcesz więcej komfortu, to musisz zmienić felgi na 16, lub 15, zmniejszenie szerokości opony, nic ci nie da, no, może trochę mniejsze spalanie.

Napisano

W nowej megance widziałem fajny fozmiar 205/50/17. Nie wiem czy to by nie było dobrym rozwiązaniem, bo fakt na 225 już czuć koleiny a na 205 było oki.

Napisano

> W nowej megance widziałem fajny fozmiar 205/50/17. Nie wiem czy to by nie było dobrym rozwiązaniem,

> bo fakt na 225 już czuć koleiny a na 205 było oki.

Miałem ten rozmiar na stilo, ale zrobiłem to dla zamiennika 215/45/17.

W NB to będzie żadna różnica, tylko opona węższa, bo ilość gumy na profilu praktycznie bez zmian

225/45-17 101mm 317mm 634mm 1993mm 502 0.0%

205/50-17 102mm 318mm 637mm 2001mm 500 0.4%

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

jaki max wysoki profil opony można wrzucić do tych 17, żeby komfort był lepszy. Sąsiad w vectrze na 17 ma 215/55 i jest w miarę komfort lepszy, tylko pytanie czy u nas nie będzie przy wybojach opona chaczyła ?? bo na 16 chyba już dało by rade na spokojnie wrzucić 215 albo 205 o wys 55 /??

Napisano

> jaki max wysoki profil opony można wrzucić do tych 17, żeby komfort był lepszy. Sąsiad w vectrze na

> 17 ma 215/55 i jest w miarę komfort lepszy, tylko pytanie czy u nas nie będzie przy wybojach

> opona chaczyła ?? bo na 16 chyba już dało by rade na spokojnie wrzucić 215 albo 205 o wys 55

> /??

http://www.etyres.co.uk/tyre-size-calculator.htm

i zobacz jaka bedzie roznica w srednicy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.