Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sruba od zaciskania na drazku kierowniczym

Featured Replies

Napisano

Witam.

Wymieniłem prawą końcówkę drążka kierowniczego. Wszystko poszło w miarę dobrze (rozruszałem śruby, nasmarowałem). Chciałem też rozruszać śrubę "rzymską" z lewej strony, ale nie mogę odkręcić śruby zaciskającej tą "rzymską" w drążku kierowniczym. Widać że ta śruba się urwie. Co zrobić w takim przypadku jakby się urwała? Dodam że ma ona drobny gwint której nigdzie nie mogę dostać. Czy można przewiercić się w drążku na wylot i z drugiej strony zacisnąć nakrętką?

Zdjecie w zalaczniku.

Pozdrawiam.

post-68410-14352511942477_thumb.jpg

Napisano

Możesz próbować przewiercić, pamiętaj żeby zastosować śrubę odpowiedniej twardości . Miałem to samo ok.gif naszczęście zmieniałem kiedyś maglownice i zostały mi drążki w których udało się to rozkręcić . Ogólnie opel dał ciała z tym rozwiązaniem ponieważ nawet jak to rozruszasz nasmarujesz to po roku czasu jest to samo no.gif Dobra rada : poświęć 10min na odkręcenie drążków kierowniczych od maglownicy . Wyciągnij je z auta i włóż w imadło wtedy masz elegancki dostęp i o wiele milszą robotę pozdro

Napisano

Dodam że ma ona drobny gwint której nigdzie nie mogę

> dostać.

są w ASO te śruby , koszt kilka PLN...

Napisano

Wymontuj drazki i podjedz do spawacza, niech zagrzeje palnikiem, musi puscic bez strat. Wiercenie i gwintowanie nie zawsze jest dobrym rozwiazaniem (ciezko wycentrowac otwor), oczywiscie jest to mozliwe, ale pracochlonne.

Jesli juz uruchomisz sruby zaciskajace i srube rzymska, dobrze je oczysc, nasmaruj, po regulacji zbieznosci owin "czesc regulacyjna) drazka folia (wrzuc pod nia smar) i zacisnij opaskami plastikowymi (nastepnym razem odkrecanie nie bedzie stanowic zadnego problemu). Rozwiazanie oryginalne nie jest zbyt udane (narazone znacznie na czynniki atmosferyczne), wiec wypadaloby ograniczyc ich dzialanie przez osloniecie polaczenia.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.