Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto II 1.2 16V problem

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich potrzebuje pomocy problemy zaczely sie w niedziele jadac sobie normalnie zauwazylem ze jak wcisne gaz auto smiesznie przyspiesza tak jakby na 3 cylindrach po czym zapala sie komputer chwile pomiga i przestaje dzieje sie tak tylko przy naglym mocnym dodaniu gazu, jezeli przyspiesza sie delikatnie stopniowo wszystko jest oki. Pojechalem podlaczyć na komputer mechanik stwierdzil nie pamietam dokladnie wyszlo cos na 2 cylindrze powiedzial ze moga to byc świece kable lub cewka. Dzisiaj zmieniłem świece nic nie pomogło dalej to samo confused.gif jest na to jakis sposob zeby sprawdzic czy kable czy cewka szkoda mi kasy wywalać w błoto frown.gif dodam jeszcze ze w pierwszym dniu auto normalnie pracowalo na wolnych obrotach na drugi dzien jak troche pojezdzilem to już nierowno pracuje. Prosze o jakieś porady. Nie mam nikogo znajomego z silnikiem 16V zeby przelozyć kable i sprawdzić moze jest ktoś z okolic bielska co moglby pomóc. smile.giflepiej komuś dać zarobić niż wymieniać dobre części

Napisano

Na początek wyciągnij pojedynczo kable i sobie dokładnie pooglądaj fajki, które wchodzą w głąb głowicy. Zmieniałem kable 2x przy 70 i 140 tys km z powodu przebicia i było to doskonale widoczne (okopcona dziura). Jeżeli to nie pomoże to zamknij się w ciemnym garażu, maska do góry i gaz - będziesz widział, czy są przebicia na kablach. Tylko nie eksperymentuj zbyt długo, żebyś się nie zatruł smile.gif Powodznia

Napisano

Witam.

Jakbyś był w okolicach Tychów, powinienem mieć stare kable, sprawne. Mógłbym Ci je oddać na testy. Nowe kable nie są drogie, oryginalne Bosha można już za 200-220zł wyrwać. Nie wspomniałeś jaki przebieg i kiedy cokolwiek było robione z układem zapłonowym.

Jak dobrze pamiętam, kable wymienia się co 60kkm ok.gif

Napisano

hej

ja miałem podobny problem. Sprawdź kable , pewnie jakiś ma przebicie.

Pozdro

Napisano
  • Autor
waytogo.gif dzięki WIELKIE jestem bardzo wdzieczny za pomoc jednak to były kable. auto już śmiga super 20.GIF kable były od nowości przebieg jest niecale 120 tys km dziekuje jeszcze raz pozdrawiam smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.