Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie laika o wymianę kierunkowskazów

Featured Replies

Napisano

Siemanko

Jak w temacie - talent techniczny - 1 (odróżniam czy działa czy nie).

chcialem wymienić kierunkowskazy w mojej CBFce (w poprzednim troche popsuło się szkiełko, a nie chcialem zeby była różnica dlatego wymieniam komplet).

Kierunki kupiłem takie:

a1ddb6ab491a9861gen.jpg

i zadowolony poszedlem do moto. zdjąłem reflektor i radość się skończyła jak przyjrzałem się kabelkom:

c40073b6983e11a1gen.jpg

Od razu przypomniało mi się, że CBFka ma awaryjne i pewnie dlatego jest tam więcej kabli niż oczekiwałem.

Koszulki termokurczliwe i taśmex znajde, ale nie wiem jak sie zabrać do odpięcia kierunków, żeby to w miare bezproblemowo potem poskładać.

Podpowiecie coś, czy po prostu nie umiem, nie dam rady i trzeba do mechnika podjechac?

btw, ktos tu robil druciarnie wczesniej, czy Honda sama tak to wypuściła?

Pozdrawiam

fosfor

Napisano

> chcialem wymienić kierunkowskazy w mojej CBFce

> i zadowolony poszedlem do moto. zdjąłem reflektor i radość się skończyła jak przyjrzałem się

> kabelkom:

> Od razu przypomniało mi się, że CBFka ma awaryjne i pewnie dlatego jest tam więcej kabli niż

> oczekiwałem.

nic bardziej błędnego: do normalnego działania kierunków jak i do pracy jako awaryjne potrzeba dokładnie tyle samo przewodów, czyli 2 do każdego kierunku. pozostaje jeszcze opcja "USA", czyli masz pozycyjne razem z kierunkami (żarówka 21/5W), wtedy masz 3 kabelki, ale to nic strasznego biglaugh.gif

EDIT: na dolnej fotce widzę żarówkę pozycyjnych i jakieś przewody. one biegną do kierunków? jeśli wtyczki/złączki są "niekompatybilne" - możesz je odciąć i zlutować lub zastosować standardowe konektory znane w technice motoryzacyjnej biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> nic bardziej błędnego: do normalnego działania kierunków jak i do pracy jako awaryjne potrzeba

> dokładnie tyle samo przewodów, czyli 2 do każdego kierunku. pozostaje jeszcze opcja "USA",

> czyli masz pozycyjne razem z kierunkami (żarówka 21/5W), wtedy masz 3 kabelki, ale to nic

> strasznego

> EDIT: na dolnej fotce widzę żarówkę pozycyjnych i jakieś przewody. one biegną do kierunków? jeśli

> wtyczki/złączki są "niekompatybilne" - możesz je odciąć i zlutować lub zastosować standardowe

> konektory znane w technice motoryzacyjnej

to raczej nie jest wersja usa, moto bylo z GB. pozycja jest w reflektorze, kierunki nie swieca sie na pozycjach.

kabelki sa faktycznie po 2 na kierunek, tylko jakos kazdy leci osobno, wszystko pozawijane tasma i te dziwne zlaczki. Troche sie boje to rozbierac, ale chyba sprobuje w sobote smile.gif

pozdro

fosfor

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.