Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeguby + ABS + ASO = problem

Featured Replies

Napisano

Zakupiłem przeguby w ASO, kilkukrotnie było mówione, że mam ABS, dodatkowo podawałem kobiecie VIN.

Wymieniłem jeden (na drugi nie było czasu - na szczęście). Po wymianie zaczęła świecić kontrolka ABS.

Koledzy z BBM podpowiedzieli gdzie szukać problemu, więc wczoraj udałem się do garażu obadać co i jak. Okazało się, że przegub został źle dobrany i jest o kilka mm za długi przez co jego korpus wchodzi głębiej i uszkodził (ułamał) czujnik ABS. Oczywiście nie przyszło mi do głowy porównywać wyciągnięty stary przegub z nowym. Liczyłem na to, że w ASO dadzą mi odpowiedni. Dodatkowo, po wymianie, stary przegub poszedł do kosza.

Jak myślicie, mam jakieś szanse na to, aby nie z mojego portfela poszła kasa na nowy czujnik i wymianę przegubów na odpowiednie?

Jak ewentualnie załatwić ten problem? Czujnik ABS to koszt ok 140 zł nówka (100 używka) + przeguby 144zł za sztukę (tyle dałem w aso) = ~430 zł.

Napisano

Moim zdaniem masz marne szanse... Powinieneś przed montażem nowego przegubu porównać go z tym wymontowanym icon_rolleyes.gif

Napisano

> Jak myślicie, mam jakieś szanse na to, aby nie z mojego portfela poszła kasa na nowy czujnik i

> wymianę przegubów na odpowiednie?

> Jak ewentualnie załatwić ten problem? Czujnik ABS to koszt ok 140 zł nówka (100 używka) + przeguby

> 144zł za sztukę (tyle dałem w aso) = ~430 zł.

Za przegub w ASO dałeś 144 zł? Do Twojej Bravy przegub dobrej firmy, np GKN kosztuje ponad 300 zł, a oryginał jakieś 400 zł. Co oni Ci sprzedali za takie pieniądze to nie wiem, ale wymienić muszą, nawet, jak jeden był montowany. Niestety będziesz musiał dopłacić za lepsze przeguby, bo te najwyraźniej nie są od Bravy TD. Na czujnik nawet nie licz.

Napisano
  • Autor

> Za przegub w ASO dałeś 144 zł? Do Twojej Bravy przegub dobrej firmy, np GKN kosztuje ponad 300 zł,

> a oryginał jakieś 400 zł. Co oni Ci sprzedali za takie pieniądze to nie wiem, ale wymienić

> muszą, nawet, jak jeden był montowany. Niestety będziesz musiał dopłacić za lepsze przeguby,

> bo te najwyraźniej nie są od Bravy TD. Na czujnik nawet nie licz.

Cena zamienników ~180 a oryginał coś ~300, tyle w ASO-Sosnowiec. Przeważnie tam kupuje większość rzeczy. dla przykładu klocki TRW niecałe 130zł, dla stałego klienta poszły by za 100 - 110

Napisano

Pieniądze może odzyskasz za 1 - nie montowany...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.