Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

P1 1.2 60KM i silniczek krokowy...

Featured Replies

Napisano

Witam

Ja z kącika obok w sprawie kropka ojca. Konkretnie 99 rok, silnik 1.2 60KM. Zmieniony został silniczek krokowy ale wolne obroty utrzymują się cały czas na poziomie 1500obr/min. Po podmianie na stary silniczek krokowy obroty wskoczyły na 5000obr/min (może przez to, że bez odpinania aku). Pytanie co teraz?? Czy jest możliwość, żeby sprzedawca dał inny silniczek krokowy? Były różne wersje do tego silnika? A może to coś innego? Linka od gazu była sprawdzana - raczej to nie ona smile.gif

pzdr

Adrian

Napisano

Uszkodzony TPS podnosi obroty silnika.

Napisano
  • Autor

> Uszkodzony TPS podnosi obroty silnika.

czy TPS psuje się sam od siebie? Można go wyregulować czy wymiana na nowy? i czy można go zmienić samego czy razem z przepustnicą??

Napisano

Przede wszystkim nie panikuj wink.gif Pojeździjcie trochę, aż komputer się "przyzwyczai" do nowych wartości.

U mnie tak świrowały wolne obroty jak zachciało mi się wymyć benzyną przepustnicę i m.in. okolice krokowca. Tydzień trwało zanim obroty się ustabilizowały na prawidłowym poziomie. Też panikowałem, że coś się popsuło, ale ojciec dał mi na wstrzymanie i kazał przeczekać smile.gif

Napisano
  • Autor

> Przede wszystkim nie panikuj Pojeździjcie trochę, aż komputer się "przyzwyczai" do nowych

> wartości.

> U mnie tak świrowały wolne obroty jak zachciało mi się wymyć benzyną przepustnicę i m.in. okolice

> krokowca. Tydzień trwało zanim obroty się ustabilizowały na prawidłowym poziomie. Też

> panikowałem, że coś się popsuło, ale ojciec dał mi na wstrzymanie i kazał przeczekać

hmmm no tak ale tutaj już jest ponad 2 tygodnie po wymianie tego silniczka krokowego i obroty ani na chwilę nie schodzą poniżej 1500 na wolnych :/ więc raczej coś nie halo sick.gif

Napisano

To rzeczywiście coś jest nie tak.

Napisano

> hmmm no tak ale tutaj już jest ponad 2 tygodnie po wymianie tego silniczka krokowego i obroty ani

> na chwilę nie schodzą poniżej 1500 na wolnych :/ więc raczej coś nie halo

Zobacz czy linka się nie zacina , mimo wszystko obstawiam TPS ... jak ostatnio u teścia ruszyłem ori przepustnicę w p2 to tps zaraz zaczął zawieszać obroty

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.