Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przełożenie instalacji i " jaka instalacja?"

Featured Replies

Napisano

Próbuję jakiś czas sprzedać Opla Vectrę ale są jedynie oferty oddania go za bezcen, więc chyba zostawię go dla siebie. I teraz mam plan: w swojej Alfie mam instalację BRC z pomarańczowymi wtryskiwaczami i reduktorem Genius 1200 a chciałbym to przełożyć do tej Vectry. Wtryskiwacze będą pracować na granicy możliwości bo są do 100kW a Vectra ma właśnie 100. Reduktor teoretycznie też jeszcze powinien dać radę. Do Alfy powędrowała by wtedy II generacja i to, mam nadzieję, zakończyłoby wiele problemów z niepotrzebną w tym samochodzie sekwencją. Wydumałem sobie, że zlecę montaż II gen do Vectry a potem pozamieniam to między tymi samochodami. Ewentualnie sam zacznę kompletować graty i za jakieś max. 1000zł kupię nowy zbiornik + resztę II gen. z allegro i tak jak wcześniej pozamieniam. I teraz pytania:

- czy jeśli zlecę drugi montaż a potem pozamieniam podzespoły między samochodami (oprócz butli) to ktokolwiek będzie się czepiał?

- ile będzie kosztowało jeśli zechcę zalegalizować Vectrę na nowej butli i mojej dotychczasowej instalacji z Alfy? Robocizna we własnym zakresie

- i czy te pomarańczowe wtryski i Genius 1200 dadzą radzę z oplowskim 2.0 16V 100kW?

Napisano

> Próbuję jakiś czas sprzedać Opla Vectrę ale są jedynie oferty oddania go za bezcen, więc chyba

> zostawię go dla siebie. I teraz mam plan: w swojej Alfie mam instalację BRC z pomarańczowymi

> wtryskiwaczami i reduktorem Genius 1200 a chciałbym to przełożyć do tej Vectry. Wtryskiwacze

> będą pracować na granicy możliwości bo są do 100kW a Vectra ma właśnie 100. Reduktor

> teoretycznie też jeszcze powinien dać radę. Do Alfy powędrowała by wtedy II generacja i to,

> mam nadzieję, zakończyłoby wiele problemów z niepotrzebną w tym samochodzie sekwencją.

> Wydumałem sobie, że zlecę montaż II gen do Vectry a potem pozamieniam to między tymi

> samochodami. Ewentualnie sam zacznę kompletować graty i za jakieś max. 1000zł kupię nowy

> zbiornik + resztę II gen. z allegro i tak jak wcześniej pozamieniam. I teraz pytania:

> - czy jeśli zlecę drugi montaż a potem pozamieniam podzespoły między samochodami (oprócz butli) to

> ktokolwiek będzie się czepiał?

> - ile będzie kosztowało jeśli zechcę zalegalizować Vectrę na nowej butli i mojej dotychczasowej

> instalacji z Alfy? Robocizna we własnym zakresie

> - i czy te pomarańczowe wtryski i Genius 1200 dadzą radzę z oplowskim 2.0 16V 100kW?

rozumiem że te kombinowania to tylko z braku gotówki, tak?

wg mnie to będzie problem, bo homologacja będzie na opla na II generację a faktycznie będzie sekwencja....

Napisano

> rozumiem że te kombinowania to tylko z braku gotówki, tak?

> wg mnie to będzie problem, bo homologacja będzie na opla na II generację a faktycznie będzie

> sekwencja....

Moim zdaniem na komputer nikt nie będzie patrzył. Samodzielna wymiana butli to większy problem papierowy.

Napisano
  • Autor

> rozumiem że te kombinowania to tylko z braku gotówki, tak?

> wg mnie to będzie problem, bo homologacja będzie na opla na II generację a faktycznie będzie

> sekwencja....

W zasadzie to z braku gotówki. Bo po ostatnich moich przygodach z renomowanym gazownikiem i postudiowaniu lpg-forum uważam, że oczekując dobrego montażu trzeba wyłożyć co najmniej 4 tys za sekwencję. Raczej zostawię sobie tego Opla a to oznacza konieczność zagazowania. Nie wyłożę takiej kasy mając całkiem dobrą sekwencję w obecnym samochodzie, jako takie pojęcie o montażu i kupę czasu na zabieg.

Wiem, że homologacje będą się różnić ale często ludzie wywalają II generacje na rzecz innego producenta, bądź przejścia na sekwencję i wtedy kupują same graty, przekładają i jeżdżą dalej. Oczywiście butle zostają dotychczasowe, tak jak i byłoby u mnie.

Napisano

z butlą nie ma najmniejszego kłopotu kwestia tylko posiadania homologacji na butlę. Na homologację na instalke z chwilą wbicia w dowód nikt nie patrzy

Napisano
  • Autor

> z butlą nie ma najmniejszego kłopotu kwestia tylko posiadania homologacji na butlę. Na homologację

> na instalke z chwilą wbicia w dowód nikt nie patrzy

I o to mi chodzi ok.gif A orientujesz się ile mniej więcej kosztowałoby zalegalizowanie instalacji samodzielnie założonej?

Napisano

> I o to mi chodzi A orientujesz się ile mniej więcej kosztowałoby zalegalizowanie instalacji samodzielnie założonej?

200-300 zł ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.