Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wkładka stacyjki? czy stacyjka? - problemo - help

Featured Replies

Napisano

niestety dzisiaj cos mi zaczela szwankowac stacyjna do tego stopnia ze przekrecenie kluczyka po wlozeniu do stacyjki graniczy z biala goraczka...

co moze byc?

stacyjka zaczela szwankowac czy sama wkladka?

i teraz tak:

jezeli wkladka to nie usmiecha mi sie miec dwoch kluczykow (stacyjka+reszta) wiec jezeli juz to wymienialbym wszystkie wkladki, wiec dzwonie do aso... koszt wymiany i programowania immo - 300 zl (do przyjecia) a koszt wkladek.. 800zl !!!! tu mnie z lekka wyciela cena

ale na allegro znalazlem wkladki z kluczykami i karta wg opisu nowka itp itd ale cena.... tylko 80 zl

wiec.. gdzie lezy "ale"

czy ten zestaw z allegro to jakas totalna lewizna ktora albo nie bedzie pasowala albo podziala chwile i znowu lipa?

czy moze aso ma tak schorowana cene na zestaw wkladek?

ps.

czy ten zestaw allegrowy bedzie pasowal do centralnego bez pilota?

Napisano

> niestety dzisiaj cos mi zaczela szwankowac stacyjna do tego stopnia ze przekrecenie kluczyka po

> wlozeniu do stacyjki graniczy z biala goraczka...

Nie wiem czy u Ciebie są tacy macherzy od zamków. U mnie jest gościu co dopasowuje zamki i stacyjki do klucza. potrafi każdy zamek rozbebeszyć i naprawić, kosztowo to zamyka się w 200 zł.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy u Ciebie są tacy macherzy od zamków. U mnie jest gościu co dopasowuje zamki i stacyjki

> do klucza. potrafi każdy zamek rozbebeszyć i naprawić, kosztowo to zamyka się w 200 zł.

jutro sprobuje reanimacji we wlasnym zakresie.... porzednie przemyje jakimis penetrujacymi i przesmaruje

jak to nie da rady to bede szukal jakiegos szpenia

Napisano

> jutro sprobuje reanimacji we wlasnym zakresie.... porzednie przemyje jakimis penetrujacymi i

> przesmaruje

> jak to nie da rady to bede szukal jakiegos szpenia

Ta kwota jaką Ci podałem to max. Kumpela za kompleksową naprawę stacyjki w Clio zapłaciła 80 zeta. Więc staraj się szukać szpeca.

Napisano

> Ta kwota jaką Ci podałem to max. Kumpela za kompleksową naprawę stacyjki w Clio zapłaciła 80 zeta.

> Więc staraj się szukać szpeca.

kluczyki. sprawdz zapasowy komplet. Moj ojciec mial to samo w doblo, jak zamienil kluczyk na zapasowy problem zniknal

Napisano
  • Autor

> kluczyki. sprawdz zapasowy komplet. Moj ojciec mial to samo w doblo, jak zamienil kluczyk na

> zapasowy problem zniknal

poki co porzednie wyplukalem jakimis specyfikami i nasmarowalem smarem do broni i sie zrobilo dobrze wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

wiec.. gdzie lezy "ale"

"Ale" z tego co wiem immo powinno być przygotowane pod VIN autka, bo inaczej go nie dopiszesz.

Rozwiązaniem jest grzebanie w pamięci sterownika(to tylko dla znających temat) lub wymiana wkładu stacyjki pod ten klucz który był. I tak chyba jest najtaniej. W Łodzi polecam siebie czyli punkt dorabiania kluczy na Hali Targowej "Górniak "

Zestaw z allegro jest cacy ale niestety na dziś pilota nie da się dopisać

• 4 tygodnie później...
Napisano

witam, a więc potrzebuję pomocy, coś w tym temacie... czasami odpalenie mojej pandzi to istne wyzwanie... jak wyciagam z garazu nie ma problemu wkladam kluczyk przekrecam i jadę, ale jak zostawie na słonku albo zrobię kawałeczek dłuższej trasy to wkladam kluczyk do stacyjki przekręcam i nic się nie dzieje, po czym znow wkladam przekręcam zapalą się kontrolki, ale jak dalej przekręcam to gasną... itd. po którymś razie załapie... i szczerze mówiąc nie wiem co może być przyczyną nie chciał bym wymieniać stacjiki bo będzie dodatkowy kluczycz bynajmniej z tego co u mnie w mieście "fachowcy" twierdzą... będę wdzięczny za wszelką pomoc i wskazówki... samochodzik ma zrobione 93kkm akumulatorek w miarę sprawny po 6 latach użykowania zimą przy -20 palił bez problemu... z wymienić kluczyk na zapasowy też próbowałem nic nie pomogło...

Napisano
  • Autor

> witam, a więc potrzebuję pomocy, coś w tym temacie... czasami odpalenie mojej pandzi to istne

> wyzwanie... jak wyciagam z garazu nie ma problemu wkladam kluczyk przekrecam i jadę, ale jak

> zostawie na słonku albo zrobię kawałeczek dłuższej trasy to wkladam kluczyk do stacyjki

> przekręcam i nic się nie dzieje, po czym znow wkladam przekręcam zapalą się kontrolki,

sprawdz na poczatek w jakim stanie masz plecionke - przewod masowy silnika - po prawej stronie po otworzeniu maski na dole

podobne czary dzialy sie u Balb - winny byl rozrusznik w ktorym nie lapal automat jezeli dobrze pamietam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.