Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podniesienie mocy w Mondeo 2.0 TDCi 115 KM

Featured Replies

Napisano

Witam ja tu nowy

Kupiłem niedawno Mondeo i zrobili mi wszytskie wtryskiwacze (regeneracja) teraz auto słabe jakies. Co mozna zrobić żeby wróciło do dawnego stanu??

Napisano

Najpierw to pojedź na hamownie i zobacz ile tej mocy ma. Jak mniej niż seryjnie to coś schrzanili regenerację. Jak trzyma serię to znaczy, że na starych miało za dużo mocy. To jest możliwe, że stare wtryski miały za duże dawki pod obciążeniem i efekt był jak taki nibychiptuning:) Też kiedyś miałem takiego klienta z Mondeo. Po wymianie końcówek na nowe silnik pracował ciszej, równiej i wogóle lepiej. Ale klient stwierdził, że auto jakby osłabło.

P.S.

Wiesz na czym polegała regeneracja? Jak nie to napisz ile zapłaciłeś to się domyślę smile.gif

Napisano
  • Autor

a gdzie sie jedzie na taka hamownię i jak ewentualnie podniesc moc na tym nibychiptuningu?

> Najpierw to pojedź na hamownie i zobacz ile tej mocy ma. Jak mniej niż seryjnie to coś schrzanili

> regenerację. Jak trzyma serię to znaczy, że na starych miało za dużo mocy. To jest możliwe, że

> stare wtryski miały za duże dawki pod obciążeniem i efekt był jak taki nibychiptuning:) Też

> kiedyś miałem takiego klienta z Mondeo. Po wymianie końcówek na nowe silnik pracował ciszej,

> równiej i wogóle lepiej. Ale klient stwierdził, że auto jakby osłabło.

Napisano

wygóglaj sobie jakąś hamownię w swojej okolicy. Na razie nie myśl o chipowaniu. Zrób pomiar i jak brakuje to trzeba przywrócić to co zginęło.

Oczywiście najlepiej przyjechać do mnie, smile.gif.. jest hamownia, jest stół do testowania wtryskiwaczy,.. tylko nie Twoje rejony.

Napisano
  • Autor

Generalnie samochód miał jakies 260 tys i pojechałem na serwis ASO (auto słuzbowe) tam stwierdzili ze 4-ty wtrysk pada, choc ja nic nie widziałem zeby sie cos z autem złego działo. Powiedziali 6 tys za wymianę wiec zregenerowałem za 2 tys wszystkie u jakiegoś cześka pod Łodzią ale juz nie chodzi autko jak wtedy. Czuje najwięcej pod górkę. Kiedyś jak przycisnąłem to szło jak rakieta i chyba palił z litr mniej i nie kopał w biegach bo to automat. Teraz niestety jest inaczej. Autko ma 290 tyś i cos zesłabło. Czasem jak zredukuje bieg to zakopci na czarno. Wczesniej tego nie było.

> wygóglaj sobie jakąś hamownię w swojej okolicy. Na razie nie myśl o chipowaniu. Zrób pomiar i jak

> brakuje to trzeba przywrócić to co zginęło.

Napisano

>bo to automat.

To kiepsko z hamownią jak to automat.

Czyli generalnie nie wiesz co zrobili z wtryskami? Za 2.000,- to albo zaworki wymienili albo rozpylacze. A nie możesz zadzwonić albo podjechać i wypytać o szczegóły? I powiedz, że stracił na mocy,.. niech coś podpowiedzą.

Napisano

być może masz felernie zregenerowane wtryski.

Pierw pojedź może do tego Cześka z reklamacją, bardzo możliwe że wtryski znowu Ci padną... to dość częsta sprawa po regeneracji, zajmują się tym nie odpowiednie osoby zazwyczaj.

w googlach wpisz "hamownia - miejsce zamieszania" (tutaj okolice w których mieszkasz) zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

A to że automat ma jakieś znaczenie?? nie specjalnie sie na tym znam?? A co do Cześka to nie za bardzo do niego pojade bo to robiła firma pod Łodzią a ja mieszkam pod Nowym Sączem. Za duze koszty przejazdu a jak znam zycie to powie "wal sie Pan"

na razie auto jeździ, pali itd ale słabe jakies. Niedawno kopciło na czarno ale to była wina przewodu takiego grubego co dziura w nim była ale został wymieniony i jest OK tylko sie zazstanawiam czy jeszcze gdzie nie ma jakiego małego? albo moze w wydechu?? ale nie chodzi głośno. Auto dziwnie sie zachowuje. Generalnie mół ale czasem ma jakieś przebłyski i jak przycisnę to ładnie przyspiesza. tak czy owak to juz nie ten sam samochód

> To kiepsko z hamownią jak to automat.

> Czyli generalnie nie wiesz co zrobili z wtryskami? Za 2.000,- to albo zaworki wymienili albo

> rozpylacze. A nie możesz zadzwonić albo podjechać i wypytać o szczegóły? I powiedz, że stracił

> na mocy,.. niech coś podpowiedzą.

Napisano

Jeśli chcesz namiar na tańszą hamownie pod Krakiem to napisz do mnie.

Na wykresie zapewne wyjdzie gdzie i co jest nie tak.

Napisano
  • Autor

No jasne że chce. O ile tylko nie będą zdzierać skóry na żywca :-)

> Jeśli chcesz namiar na tańszą hamownie pod Krakiem to napisz do mnie.

> Na wykresie zapewne wyjdzie gdzie i co jest nie tak.

Napisano

Tylko zanim pojedziesz zapytaj czy zhamują automat. Bo z tym będzie problem. Jeśli jest sekwencyjna zmiana to jeszcze da radę ale ze zwykłym automatem to kicha..

Napisano
  • Autor

To jest TipTronic mam zmianę sekwencyjna i automatyczną...

Tylko zanim pojedziesz zapytaj czy zhamują automat. Bo z tym będzie problem. Jeśli jest

> sekwencyjna zmiana to jeszcze da radę ale ze zwykłym automatem to kicha..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.