Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o kody błędów

Featured Replies

Napisano

ktoś się orientuje co oznaczają błędy:

B1024

B1025

B1026

i co może być ich przyczyną? ma ktoś rozpiskę błędów obd ale typowych dla fiata?

Napisano

> ktoś się orientuje co oznaczają błędy:

B1024 - Driver Deployment Loop Short to Ground

B1025 - Driver Deployment Loop Short to Voltage

B1026 - Driver Deployment Loop Open

Napisano

Jak do dziś na spocie było?

Ale gdzie to jest?

No jak, gdzie?

Tam gdzie nikt nie szuka- czyli w podwieszonych w FAQ

Napisano
  • Autor

> Jak do dziś na spocie było?

> Ale gdzie to jest?

> No jak, gdzie?

> Tam gdzie nikt nie szuka- czyli w podwieszonych w FAQ

tylko, ze ta są błędy typowe dla fiata.... a nie standardowe

• 7 miesięcy później...
Napisano

> tylko, ze ta są błędy typowe dla fiata.... a nie standardowe

Marko1979, poradziłeś sobie z tym problemem? mi po rozruchu samochodu, zamiast check ok, wyświetla się engine fault. Auto odpala szybciej niż zazwyczaj - zwykle musiałem trzymać kluczyk 2-3s zanim odpaliło, a teraz odrazu, tylko z tym błędem :/. Po podłączeniu FESa, w ecu silnika nie ma błędów, jedyny błąd to w body - B1024 headlamp washer relay. Z czego ja nie mam spryskiwaczy przednich świateł. Nie wiem gdzie mam szukać przyczyny wyświetlania się Engine fault, oczywiście to się zapala przy pierwszym uruchomieniu jak silnik jest zimny.

Napisano

> Marko1979, poradziłeś sobie z tym problemem? mi po rozruchu samochodu, zamiast check ok, wyświetla

> się engine fault. Auto odpala szybciej niż zazwyczaj - zwykle musiałem trzymać kluczyk 2-3s

> zanim odpaliło, a teraz odrazu, tylko z tym błędem :/. Po podłączeniu FESa, w ecu silnika nie

> ma błędów, jedyny błąd to w body - B1024 headlamp washer relay. Z czego ja nie mam

> spryskiwaczy przednich świateł. Nie wiem gdzie mam szukać przyczyny wyświetlania się Engine

> fault, oczywiście to się zapala przy pierwszym uruchomieniu jak silnik jest zimny.

Mruga Ci przebieg?

Jeśli nie mruga to odłącz akumulator na kilka minut i podłącz ponownie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Mruga Ci przebieg?

> Jeśli nie mruga to odłącz akumulator na kilka minut i podłącz ponownie.

> Pozdrawiam BAS

Przebieg nie mruga. Odłączę akumulator na kilka minut i jutro rano odpalę, jak postoi w nocy na zimnym.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Przebieg nie mruga. Odłączę akumulator na kilka minut i jutro rano odpalę, jak postoi w nocy na

> zimnym.

> Pozdrawiam

tak poradziłęm sobie...

wymieniłem body...

pomógł mi niezmiernie w tym temacie kolega z AK - WaldiGSI, któremu dziękuję

Napisano

> Mruga Ci przebieg?

> Jeśli nie mruga to odłącz akumulator na kilka minut i podłącz ponownie.

> Pozdrawiam BAS

Auto stało 24 godziny na dworze. Przed chwilą odpiąłem akumulator - napięcie na nim 12,21 V, powyciągałem wszystkie przekaźniki z BSI i popsikałem kontaktem. Podpiąłem akumulator i odpaliłem - niestety znowu Engine Fault, zgasiłem go...znowu odpaliłem - Check OK. Podłączyłem FESa - żadnych błędów, ani w ecu silnika, ani w body.....z tego co mi się wydaje FES nie wyłapuje wszystkich błędów. Jakieś dwa miesiące temu wymieniałem centralkę wtrysku i jak się podpinałem do starej FESem to nie pokazywał błędów (obojętnie czy przez VAG kkl, czy przez elm). Natomiast koleś z ko-car tychy podłączył się do ecu examinerem i były tam błędy związane z złym sterowaniem przepustnicy, dlatego auto gasło - ecu było do wymiany. Wątpię, że to coś z ECU bo auto jeździ i nie ma problemów, odpala również odrazu - za pierwszym razem "wypluwając" Engine Fault. Najgorsze, że nie da się zdiagnozować tego co "sieje". Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??

Pozdrawiam

Napisano

> Przed chwilą odpiąłem akumulator - napięcie na nim 12,21 V,

Masz mocno rozładowany akumulator.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.