Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

druga sonda lambda

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie . rozrząd ustawiony ale ciągle coś mu dolega bo nie ciągnie jak na te moc jak powinien dlatego sprawdzam też kolejne komponenty i mam pytanie bo jak mierze 1 sonde lambda to ładnie oscyluje na czarnym przewodzie względem masy a ta druga soda pokazuje zakres o,04 do 0.08V i i bardzo powoli nawet prawie wogóle . i teraz pytaine czy druga sonda również powinna oscylowac???

Napisano

> Witam Panowie . rozrząd ustawiony ale ciągle coś mu dolega bo nie ciągnie jak na te moc jak

> powinien dlatego sprawdzam też kolejne komponenty i mam pytanie bo jak mierze 1 sonde lambda

> to ładnie oscyluje na czarnym przewodzie względem masy a ta druga soda pokazuje zakres o,04 do

> 0.08V i i bardzo powoli nawet prawie wogóle . i teraz pytaine czy druga sonda również

> powinna oscylowac???

A nie lepiej nabyć fejs i popatrzeć w parametry? jeśli patrzysz miernikiem cyfrowym to możesz tylko określić czy sonda jest totalnie uwalona czy cokolwiek oscyluje. Ale żeby dokładnie się dowiedzieć to diagnostyka na kompie albo oscyloskop. Nie pamiętam, ale ta druga ma też w pewnym zakresie oscylować - nie pamiętam już dokładnie jak to jest technicznie. Jak znajdę info to napiszę. Pozdr

P.S a jak w końcu z tym rozrządem? jak został ustawiony?

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej nabyć fejs i popatrzeć w parametry? jeśli patrzysz miernikiem cyfrowym to możesz tylko

> określić czy sonda jest totalnie uwalona czy cokolwiek oscyluje. Ale żeby dokładnie się

> dowiedzieć to diagnostyka na kompie albo oscyloskop. Nie pamiętam, ale ta druga ma też w

> pewnym zakresie oscylować - nie pamiętam już dokładnie jak to jest technicznie. Jak znajdę

> info to napiszę. Pozdr

> P.S a jak w końcu z tym rozrządem? jak został ustawiony?

mam fejs i dwa razy pojawił sie bład sondy sensor 1 bank1 . w programie tez takie wartości i brak oscylacji tej drugiej sondy dlatego zwróciłem na to uwage .

a rozrząd został ustawiony tak gmp to 0 stopni na kole zamachowym względem stopni na skrzyni biegów zablokowane koło zamachowe potem poluzowanie kół pasowych wałków rozrządu założenie blokad wymiena rolki i napnacza założenie paska, naciągniecie paska lekkie dokrecenie kółek rozrządu , zrzucenie blokady wałkków i mocne dokrecenie kólek rozrządu . dwa obroty wałem sprawdzenie czy znów przy 0 st wchodza blokady, naciągniecie napinacza na ceche i to wszystko . to w takim skrócie tylko jak to powinno być z ta sondą ??

PS naprawde nikt nie wiem jak to ma byś z ta druga sonda lambda??

Napisano

Witam

Myślę, że do pierwszego posta wkradł się błąd bo sonda generuje napięcie z zakresu 0,1 do 0,9V w przeciwnym wypadku sonda nie teges. Druga sonda zwana diagnostyczną oscyluje ale znacznie wolniej od pierwszej i jej napięcie przy sprawnym katalizatorze zamyka się w zakresie 0,4 do 0,55/0,6 V. Przy jeździe ze stałą prędkością (silnik zagrzany) komputer testuje sprawność katalizatora poprzez przekraczanie ilości tlenu na pierwszej sondzie i katalizator winien dopalić a druga sonda nie powinna wyjść poza w/w zakres napięć.

Reasumując druga sonda przy sprawnym katalizatorze oscyluje bardzo wolno i w ograniczonym zakresie napięć.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.