Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pyt. dotyczące "olstand prufen" (Golf MK4)

Featured Replies

Napisano

pomarańczowa czyli sprawdzić poziom oleju hmm.gif i pytanie

podczas dosyć forsownej jeździe czyli w 24 h zrobione 2000 km po autostradach zero lampki, po odpaleniu po 3h postoju pod blokiem (trochę mrozu czyli jakieś 4 stopnie) lampka z komunikatem się wyświetla i po kilku odpaleniach świeci nadal ale podczas poszukiwania oleju gaśnie (nie chodzi jednak o moment kiedy nastąpiło pierwsze rozgrzanie silnika a poźniejszy) i się nie wyświetla w tej chwili hmm.gif to:

- problem jest rzeczywiście z poziomem oleju i wystarczy dolać

- jak się nie doleje zapali się znowu za jakiś czas (gdzieś na forum wyczytałem, że 100km i zapali się ponownie)?

- kończy się jakiś "element" vweja? jak tak to co ? pompa olejowa? coś się mogło przytkać?

o np tu

http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=401

Napisano

moze gdzien nie kontaktuje czujnik lub jest na wykonczeniu i sa takie cyrki.

Napisano
  • Autor

> a ile masz oleju?

na zagięciu miarki był ale że niedokładność jakaś może być to mogło być minimalnie poniżej, chodzi mi o to że zgasło zanim zrobiłem dolewkę i to mi dało do myślenia bo nie wiem czy miała kontrolka zgasnąć czy był jakiś inny powód hmm.gif, 3 godziny wcześniej jechałem autostradą a kończy mi się pod domem i nie było kontrolki (ale był rozgrzany) rano stał ale był zimny więc pewnie też troche zgęstniał i się skurczył poziom hmm.gif

Napisano

> na zagięciu miarki był ale że niedokładność jakaś może być to mogło być minimalnie poniżej, chodzi

> mi o to że zgasło zanim zrobiłem dolewkę i to mi dało do myślenia bo nie wiem czy miała

> kontrolka zgasnąć czy był jakiś inny powód , 3 godziny wcześniej jechałem autostradą a kończy

> mi się pod domem i nie było kontrolki (ale był rozgrzany) rano stał ale był zimny więc pewnie

> też troche zgęstniał i się skurczył poziom

Alez problem, jak dolales i jest ok, znaczy ze byles na granicy pomiarowej czujnika stad raz sie zapalalo raz nie.

Jezeli po dolewce nadal bedzie tak sie dzialo sprawdz czujnik poziomu oleju.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.